Lukijoilta

Suomalainen ei osaa
joustaa liikenteessä

Suomalainen hakee ykkösvaihdetta vasta sitten, kun väri liikennevaloissa on jo vaihtunut vihreäksi. Sen sijaan, että silloin pitäisi olla jo menossa. Samoin tekevät perässä tulijat.

Milloinkahan suomalainen oppii, että valojen vaihtumisen jälkeen koko letkan on lähdettävä samanaikaisesti liikkeelle? Silloin voidaan puhua hyvästä liikennekulttuurista.

Suomalainen kääntyy varmasti sivutieltä oikealle, vaikka näkee, että 200-300 metrin päässä tulee ajoneuvo (auto) tiellä sallittua nopeutta. Tielle tulija ei voi mitenkään odottaa muutamaa sekuntia, että vasemmalta tulija on ohittanut risteyksen. Suomalainen haluaa ehdoin tahdoin aiheuttaa vaaratilanteen, kun vasemmalta tuleva joutuu jarruttamaan kääntyvän auton perässä. Auttaako tässä mikään valistus?

Suomalaisen pitää ohituksen jälkeen välttämättä heti palata oikealle ajokaistalle sateellakin tai muuten märällä kelillä, siitä huolimatta, että ohituskaista olisi vapaa vastaantulevasta liikenteestä. Fiksua ohitettavaa kohtaan olisi silloin ajaa vähän pitempään ohituskaistalla niin, ettei kaikki roisku ohitettavan päälle ja tuulilasiin.

Auttaako tässäkään mikään valistus?

Oma lukunsa ovat puskurissa roikkujat, vilkun unohtaneet jne.

Huutavan ääni