Lukijoilta

Suomalainen tango
ei ole kilpatanssia

Lehtikuva<br />Lola Odusoga ja Tomi Pohjankukka tanssivat viime viikonloppuna tangoa Lontoossa.
Lehtikuva
Lola Odusoga ja Tomi Pohjankukka tanssivat viime viikonloppuna tangoa Lontoossa.

Suomalaista tangoa haluttiin tehdä tunnetuksi Lontoossa Valon päivän juhlassa ja siksi mukana oli kuvankaunis Lola parinsa Tomin kanssa. He ovat todellisia tanssin lähettiläitä Suomessa.

Kilpatango, jota Lola ja Tomi harrastavat, vakioitiin Englannissa vuonna 1929. Jotkut jopa kutsuvat sitä englantilaiseksi tangoksi. Lola on itse kertonut julkisesti, että hän ei juurikaan ole käynyt tanssilavoilla. Sinänsä mainion tanssiparin kokemus suomalaisesta tangosta perustuu enemmänkin kuulopuheisiin.

Me suomalaiset podemme ilmeisesti identiteettikriisiä, kun emme uskalla reilusti esitellä yli 80 vuoden aikana kehittynyttä omintakeista tangoamme. Suomalainen tango ei ole suurille estradeille tarkoitettua, eikä siksi kovin näyttävää, mutta se kertoo aidoista tunteista.

Sopii ihmetellä, eikö matkalle olisi löytynyt todellisia suomalaisen tangon osaajia. Tilaisuuden järjestäjillä eivät ilmeisesti tanssikuviot ole mitenkään hallinnassa, kun tällaisen periaatteellisen virheen menivät tekemään.

Uskallan väittää, että erittäin näyttäviä ja asiansa osaavia suomalaisen tangon taitajia löytyy lähetettäväksi suurenkin maailman kehiin. Jouluisia tangoterveisiä lähettää

Hannu Nyyssönen
Suomalaisen Tangon Tuki ry