Lukijoilta

Kuorot laulamaan joulurauhaa

Suomen Turku julistaa joulurauhan.
Suomen Turku julistaa joulurauhan.

Joulurauhan julistus Turusta on meille turkulaisille ja koko kaupungille suuri kunnia. Nykyisellä satelliittiaikakaudella kun siitä kerrotaan jo kohta koko maailmalle, sen merkitys on myös Suomelle arvaamattoman tärkeä.

Mutta meidän turkulaisten on myös osaltamme tehtävä parhaamme julistuksen onnistumiseksi. Ei riitä, että meitä on siellä paljon paikalla. Meidän on kaikkien myös laulettava, vaikkapa vaan sillä taidolla, mikä itse kullakin on. Meidän on pyrittävä laulamaan todella komeasti ja juhlavasti koko maailmalle.Toivottavaa olisi, etteivät eturivissä olisi juuri ne, jotka vähiten laulavat ja lakki korvilla.

Nyt joku saa hyvän aiheen arvostella edellä mainittua, mutta totuus on se, että huonosti hoidettuna meidän ei tarvitse enää kauan julistaa joulurauhaa Suomen Turusta. Muut tekevät sen meitä paremmin.

Yhteislaulua voitaisiin oleellisesti parantaa vetoamalla turkulaiskuoroihin. Kotikaupunkimme on maan johtavia kuorokaupunkeja, niin että taitoa ja voimaa löytyy. Erityisesti on muistettava myös maineikkaat nuorisokuoromme.

Toivotaan, että kaupungin johdatuksella mahdollisimman monet turkulaiskuorot ovat paikalla niin suurella joukolla kuin kynnelle kykenevät, eikä vain yksi kuoro seniorivoimin, kuten viime vuosina.

Kaupunki huolehtii kuorojen sijoittelusta juhlapaikalla. Sen jälkeen laulamme kaikki yhdessä niin juhlayleisö kuin kuorotkin ylväästi joulun rauhan kaikelle kansalle. Näin turvaamme myös joulurauhan julistuksen Turussa ja voimme olla siitä ylpeitä.

Kuoron ystävä