Lukijoilta

Kirjelaatikot suunniteltu
huolellisesti

Jouko Montén kirjoitti viime sunnuntain TS:ssa mielipiteensä kirjelaatikoiden korkeudesta.

Posti on ottanut kirjelaatikkojen suunnittelussa huomioon liikuntarajoitteiset ja lyhytkasvuiset ihmiset. Uutta kirjelaatikkoa ylettyvät käyttämään niin pienet ekaluokkalaiset kuin pyörätuolia käyttävät asiakkaat.

Posti on testannut kirjelaatikon mittasuhteita käytännössä ja näiden kokeilujen perusteella päädyttiin nykyiseen malliin, jossa luukku on noin 120 senttimetrin korkeudella.

Kirjelaatikkojen korkeus ei ehkä kaikkien asiakkaiden mielestä ole sopiva. Olemme kuitenkin kirjelaatikkoja suunnitellessa kuunnelleet monia sidosryhmiä kuten esimerkiksi Invalidiliittoa, Näkövammaisten keskusliittoa ja Kuluttajaliittoa. Kirjelaatikkojen sijoittelusta on neuvoteltu yhdessä Turun kaupungin kanssa.

Turkuun on sijoitettu myös kaksi niin kutsuttua drive in -laatikkoa osoitteisiin Linnankatu 12 (Kaupungintalon puisto) ja Humalistonkatu 1 (pääpostitalon sisäpiha). Nämä laatikot soveltuvat erityisesti liikuntarajoitteisille ja autoileville asiakkaille.

Kirjelaatikoiden lisäksi asiakkaat voivat käyttää kirjeidensä lähettämiseen posteja. Lähtevän kirjeen voi antaa myös vaikka omalle postinjakajalle, joka toimittaa kirjeen eteenpäin.

Tapani Soininen
johtaja
Posti, Lounais-Suomen tuotantoalue