Lukijoilta

Jo on aikoihin eletty

Turun kaupungin budjetissa on ollut parin viime vuoden aikana määräraha kaupunginosien (Halinen, Jäkärlä, Pansio, Hirvensalo ja keskusta) vapaaehtoistoiminnan tukemiseksi ja virittämiseksi. Tarkoituksena on ollut jatkaa kokeiltujen kaupunginosalautakuntien työtä, nyt vapaaehtoistyön muodossa.

Kaupunginosalautakuntien työ loppui mahdottomuuteensa; rahat kuluivat kokouspalkkioihin ja turhaan byrokratiaan, demokratiakaan ei toiminut. Nyt toteutettu kaupunginosakokeilu Terve kaupunki -projektin sisällä näyttää saavan jatkoa 1,3 miljoonan (entisen 500000) markan turvin vuodelle 1998. Miten tuota rahaa on käytetty ja miten sitä tullaan käyttämään? Mitä sillä saadaan aikaan?

Halisissa kukaan alueen asukkaista tai yhteistyöryhmän jäsenistä ei tiedä, mihin rahat on käytetty, tilinpäätöstä ei ole MLL, jonka kautta rahavirrat kulkevat, koskaan esittänyt. Kännyköitä ja tiskikoneita on ilmestynyt käyttöön, alueella ilmestyvä lehti on saamassa monivärimuodon!

Jäkärlässä rahavirrat ja rahankäyttö on julkisempaa, mutta viimeisin tieto kertoo, että yhteistyöryhmän jäsenet alkavat nauttia kokouspalkkioita. Jäkärlä ja Halinen on saanut kokopäivätoimiset työntekijät!

Hirvensalosta on kuulunut tiliepäselvyyksistä!

Miten on Pernon ja keskustan laita?

Hyvät valtuutetut! Kun ensi maanantaina ryhdytte päättämään ensi vuoden budjetista, harkitkaa tarkoin, myönnättekö 1,3 miljoonaa edellä mainittuun toimintaan.

Lehdistä luemme, kuinka terveydenhuollossa tulisi erillisen työryhmän ryhtyä ratkaisemaan, kenelle hoitoa annetaan ja kenelle ei ja kuinka kaupungin henkilökuntaa uhataan lomauttaa rahojen puutteessa. Koulutkin kaipaisivat edes ilmastointihormien avaamista. Että näin meillä Turussa, myös tällä budjettisaralla!

Ihmettelee Pirjo Ranti