Lukijoilta

Yksin kotona

Lapseni käy Nummen ala-asteen ensimmäistä luokkaa. Aamuisin olen saanut viedä hänet Katariinan kirkkoaukion koululaisten päiväkotiin ja sinne hänellä on tuttu ja turvallinen tie iltapäivisin koulun jälkeen. Sieltä hän saa virikkeitä, ystäviä, välipalan ja luotettavien aikuisten turvaa.

Nyt on koululaisten hoitopaikat uhattuna. Sosiaalilautakunta kokoontuu 3.12. päättämään jatketaanko koululaisten hoitoa vai lopetetaanko se joulun aikaan.

Omalla lapsellani on vaikea astma ja kohtauksen tullessa hän tarvitsee aina aikuisen apua (lääkkeen otto, mahdollinen sairaalakuljetus).

Jos näiltä pieniltä menee mahdollisuus turvallisiin aamuihin ja iltapäiviin, on minun jäätävä kotiin. En nimittäin tiedä yhtään oppilaitosta tai työpaikkaa, jossa voisi olla vain alaluokkalaisen koulupäivän pituisen ajan. Koska olen perheeni ainoa huoltaja, minulla ei taloudellisesti ole mahdollista palkata kotiin hoitajaa tai hankkia yksityistä hoitopaikkaa.

Muualla maailmassa tämänikäisten ja vanhempienkin lasten yksin jättäminen on heitteillejättö, rikos. Montako tulitikkuleikkiä, hukkumista, onnettomuutta tarvittaisiin, että päivähoito koululaisille saataisiin järjestettyä pysyvästi. Ja kenelle jää vastuu yksin kotona, tai kadulla tai ostoskeskuksissa olevista lapsista? Kysyy
Lilli Vehviläinen