Lukijoilta

Uudet postilaatikot
liian korkealla

Turkuun on asennettu kovaa vauhtia uudet, ihan kivan näköiset postilaatikot. Mutta miksi taas kerran liian korkealle? Eikö valistus ole vieläkään tavoittanut päättäjiä Postissa.

Pyörätuoli-ihmisiä on eri kokoisia, on lyhytkätisiä ja myös heitä, joilla kädet eivät nouse tarpeeksi ylös. Lisäksi on lyhytkasvuisia, vaikkakin käveleviä ihmisiä, joille uusien kirjelaatikoiden korkeus tuottaa, niin ikään vaikeuksia. Lapsista puhumattakaan.

Ensisilmäys kertoo sen, että laatikot ovat yhtä korkealla, kuin vanhatkin. Miksi laatikoiden tukijalkaa ei voitu laittaa alemmaksi?

Pyörätuolilaisten ja lyhytkasvuisten odotukset olivat suuret uusien postilaatikoiden myötä, sillä Turussa ei ollut aiemmin kuin yksi pienikokoisille ihmisille soveltuva postilaatikko, joka sijaitsi Sotalaistenkadulla.

Nyt ei kyllä pelkkä vaiteliaisuus tai vastauskaan riitä. Jokin muu ratkaisu olisi saatava. Kyllä kirjeen kirjoittaminen ja lähettäminenkin tulisi olla mieluisa puuha, eikä tarvitsisi aina vaivata jotakuta ohikulkijaa kirjeen laatikkoon pistämisellä. Eipä silti, kyllä he mielellään antavat auttavan kätensä, mutta mutta...

Jouko Montén