Lukijoilta

Kähärin koulun
alueelta puuttuu
iltapäivähoito kokonaan

Turussa on ollut paljon puhetta alakoululaisten iltapäivähoidosta. Kaupunki ei ole pystynyt iltapäivähoitoa järjestämään joka koulun alueelle. Kähärin koulun alueelta puuttuu iltapäivähoito kokonaan. Tutkimusten mukaan tarvetta kuitenkin olisi.

Lukuvuonna 96-97 Lounais-Suomen Loma ja Virkistys ry järjesti Rientävän talolla koululaisille kerhotoimintaa iltapäivisin koulun jälkeen. Syksyllä siinä aloitti 13 ekaluokkalaista ja vielä keväällä mukana oli 11 lasta. Nämä lapset olisivat jatkaneet kerhossa, mutta toimintaa ei jatkettukaan enää tänä syksynä -97. Tällöin oli myös uusia ekaluokkalaisia toistakymmentä vailla iltapäivähoitoa.

Eka- ja toisluokkalaiset ovat vielä liian pieniä ollakseen yksin kotona monta tuntia iltapäivisin, kun vanhemmat ovat työssä. Kauppojen aukioloajat pitenevät ja lasten yksinolo lisääntyy.

Onko meillä Suomessa lastenhoitolakia, mikä mahdollistaisi, ettei pieniä koululaisia jätetä heitteille. EU:n suositus on, että kaikille alle 10-vuotiaille hoitopaikka pitäisi löytyä.

Hyvät päättäjät, me lasten vanhemmat olemme äänestäjiä ja veronmaksajia, joten haluamme alueellemme palveluja...

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Jos pienet koululaiset jätetään jo ensimmäisestä luokasta alkaen heitteille, miten voimme estää heitä joutumasta jengien houkutuksille alttiiksi vanhempina.

Rientävän talo Kähärin koulun lähellä on ihanteellinen paikka iltapäiväkerholle. Koululta on lyhyt ja turvallinen matka kerholle ja sen vieressä on myöskin urheilukenttä, jota lapset voivat käyttää. Tilat ja tarvikkeet siis olisivat valmiina, ainoastaan rahoitus puuttuu.

Kähärin koulun vanhempainyhdistys on lähettämässä adressia Turun päättäjille. Keräämme nykyisten ja tulevien Kähärin koululaisten vanhempien nimiä adressiin. Odotamme osallistumista koululla torstaina 20.11. klo 18-20 ja sunnuntaina 23.11. klo 13-15.

puh.joht. H.Valtonen
sihteeri H.Hellsten-Larjasmaa
Kähärin koulun vanhempainyhdistys