Lukijoilta

Ekaluokkalaiset tarvitsevat
iltapäiväkerhonsa

Turussa on monia iltapäiväkerhoja ekaluokkalaisille, ja vanhemmat ovatkin saaneet helpottuneina jättää lapsensa turvalliseen ja valvottuun paikkaan lyhyen koulupäivän jälkeen.

Turun kaupunki katsoi syksyllä, että koululaisten kerhot ovat tarpeellisia ja ne järjestetään vaikka eivät olekaan lakisääteisiä. Kaikki vanhemmat eivät ole varmaankaan selvillä siitä, että tämä päätös koski vain vuotta 1997. Jatkosta ei luvata mitään.

Ekaluokkalaisen äitinä sydäntäni kylmää, kun ajattelen että lapseni joutuisi tammikuusta lähtien kulkemaan yksin kotiin vilkkaasti liikennöidyn koulumatkansa ja olemaan yksin kotona neljä tai jopa viisikin tuntia päivittäin. Seitsenvuotias on mielestäni vielä liian pieni ja turvaton tulemaan yksin toimeen pitkiä aikoja ja kulkemaan vilkkaasti liikennöidyllä alueella.

Sosiaalitoimiston mukaan kysymys ei ole halusta vaan rahasta. En usko, että monikaan ihminen on valmis väittämään koululaisten iltapäiväkerhoa tarpeettomaksi, joten kysymys rahasta muuttuu poliittiseksi kysymykseksi. On kyse Turun päättäjien tahdosta ja kyvystä asettaa asioita tärkeysjärjestykseen.

Asialla on kiire, sillä tunnetusti kaupungin rattaat jauhavat hitaasti ja lapset ovat ilman hoitoa tammikuun seitsemännestä päivästä lähtien.

Joulukaupungin lahja lapsilleen