Lukijoilta

Kokoomus hyväksyi
eriarvoisuuden

Maija Perho käsitteli kirjoituksessaan (TS 4.11.) Sundqvist-sopimusta. Hän moitti keskustaa, joka on peräänkuuluttanut hallituksen vastuuta. Hän itse jätti oleelliseen, kaikkien tärkeimpään kysymykseen vastaamatta: Mikä on hallituksen ja siis myös kokoomuksen linja pankkikriisiin liittyvien vahingonkorvausten sovitteluratkaisuissa?

Eduskunnan välikysymysäänestyksessä kokoomus itseasiassa hyväksyi sen, ettei hallitus mitenkään irtisanoutunut Sundqvist-sopimuksen osoittamasta linjasta. Miksi kokoomus ei toimi niin, että linja olisi kaikille kansalaisille yhdenvertainen?

Perho ei myöskään kirjoituksessaan puutu siihen, mikä on valtiovarainministeri Sauli Niinistön rooli sopimuksen synnyssä.Ykkösministerillä on aina kuitenkin vastuu ministeriöstään. Nyt Perho kirjoituksellaan osoittaa, että kokoomus ei kanna vastuuta sopimuksesta. Voikin kysyä, onko kokoomus aidosti huolissaan kansalaisten yhdenvertaisesta kohtelusta?

Kansalaisten reaktio asiaan on ollut voimakas hätähuuto oikeudenmukaisuuden ja yhdenvertaisuuden puolesta. Kansalaisten hätää lisää tässä asiassa se, että hallituksella, eikä kokoomuksellakaan, näytä olevan mitään linjaa asiassa, mistä Perhon kirjoitus on hyvä esimerkki. Hallitukselta puuttuu kyky nähdä asian moraalinen puoli. Se kertoo täydellisestä vieraantumisesta kansalaisten arjesta ja välinpitämättömyydestä ihmisten tunteita kohtaan. Hallitus uhrasi Alhon, mutta ongelma jäi. Tuhannet ja taas tuhannet ihmiset jäivät odottamaan tasaveroista kohtelua.

Keskustan kansanedustajat
Olavi Ala-Nissilä,
Liisa Hyssälä,
Timo Järvilahti