Lukijoilta

Kiinteistöverot vievät
viimeisetkin markat

Jälleen ollaan nostamassa kiinteistöveroja, nehän kun ovat tulleet jäädäkseen. Vihreiden mukaan on kysymys haittaverosta. Suhteellisesti ottaen kerrostaloasujat, usein vielä valtion asuntotuella eläjät, eivät maksa mitään.

Olisi katsottava miten me vanhat ikämme taloissamme asuneet tulemme toimeen näillä lisämaksuilla. Olisi otettava huomioon kokonaistulo sekä talosta ja tontista olevat velat. Isosta tontista ei ole mitään tuottoa. Hyvää lienee se, että voi matkustelun ja kesämökkiomistamisten sijasta oleskella kaiken vapaa-aikansa omalla tontilla, muuhunhan ei olisi varaakaan.

Sanotaan, että vanhukset kuluttavat terveyspalveluja. Minun eläketuloistani menee terveysveroihin vuodessa noin 4000 markkaa, mille en saa mitään vastinetta. Terveyskeskus ei minua paljoa auta, hampaitten ja silmien hoito ja korjaus maksaa kymmeniä tuhansia, jos voisin niihin turvautua.

Minulla on käytettävissäni kaikkien pakollisten maksujen jälkeen noin 1000 markkaa kuukaudessa ruokaan, puhtauteen, talouteen ja siitäkin on säästettävä ylimääräisen yllätysmenojen varalle. Kuitenkaan meikäläisestä ei ole broileriasujaksi kerrostalokennoihin, terveys ja aktiviteetti ja omista asioistaan huolehtiminen on tämänikäiselle paras vaihtoehto.

Joustavuutta verollepanoonkin