Lukijoilta

Harvalla varaa tehdä
työtä palkatta

Vastaus nimimerkille Turhautunut työtön (TS 23.10.). Olisihan se ihanaa, jos vanhuksemme tulisivat hoidettua ilmaiseksi niin yhteiskunnan kuin työttömien kannalta. Valitettavasti hyvin harvalla on taloudellisia resursseja tehdä työtä ilmaiseksi.

Lisäksi ovat vielä työnantajan pakolliset maksut. Jos esimerkiksi nostat huonokuntoista, huonon tasapainon omaavaa ihmistä ja revähdytät selkäsi, jonkun on silloin korvattava sinulle sairaskulut ja lääkärit.

En tiedä enkä tunne kotiavustajan kursseja, mutta sen tiedän että kotiavustaja on kelvollinen hoitamaan tervettä vanhusta, hänen kauppa-asioitaan, apteekkiasioitaan ja kotitaloudessa olevat työt.

Minä olen koulutukseltani perushoitaja, olen istunut terveydenhuolto-oppilaitoksessa (peruskoulupohjainen) 2,5 vuotta. Koulutukseen kuuluivat myös käytännön harjoittelut sairaaloiden eri osastoilla, vuodeosastolla, kotisairaanhoidossa. Olen siis koulutettu hoitamaan sairasta vanhusta. Vaipanvaihto sekä ihmiseen kohdistuvat erilaiset työt eivät kuitenkaan ole koskaan pelkkää vaipanvaihtoa, samalla tehdään muita huomioita ihmisen terveydestä ja mahdollisesta sairaudesta.

En kirjoittanut tätä siksi että haluaisin itseäni kehua julkisesti, vaan siksi että olen tyytyväinen koulutukseeni ja taitoihini.

Perushoitaja