Lukijoilta

Mihin unohtui kasvatus

Nyt näkyy Suomen maassa niin paljon huonosti käyttäytyviä aikuisia, nuoria, lapsia, että jotakin pitäisi tehdä ja äkkiä. Vai muka eurooppalaisia, kaikkea muuta. Suuren osan porukasta saisi lähettää Röhnölään, missä millään ei ole väliä, senkun huutaa, kiroilee ja tappelee.

Opettakaa nyt hyvät pienten lasten vanhemmat lapsenne käyttäytymään. Isommille ei kai voi enää mitään, eikä aikuisille? Opettakaa esimerkiksi sanomaan kiitos, anteeksi, tervehtimään, käyttäytymään ruokapöydässä, kadulla, kaupassa, vierailuilla jne. Nykyajan lapsiperheitä pelkää ottaa vieraakseen ja heidän luonaan ei ole ilo olla. Yhtä huutoa, kiukuttelua, haluamista, haluamista.

Leena Korja kirjoitti hyvän jutun Tavatonta bussissa (TS 20.10.). Mitä koulussa opetetaan käyttäytymisestä, ei ilmeisesti mitään.

Entä päivähoidossa? Virikkeitä on joka lähtöön ja tutkimusta ja tavoitetta - mutta perusasiat on unohdettu kokonaan. Kotona tapakasvatusta annetaan ilmeisen harvassa kodissa. Olin kesällä pitkään Virossa lasten ja nuorten parissa. Siellä on vielä puutetta paljon - mutta hyviä käytöstapoja vaalitaan ja se näkyy kaikkialla.

Tekeekö hyvinvointi huonosti käyttäytyviä aikuisia, nuoria ja lapsia?

Järki hoi!