Lukijoilta

Solisti ratkaisee

Tanssinharrastajat kirjoittivat tällä palstalla (TS 26.10.), että korkeat lipunhinnat vievät väen parketilta. Sekin varmasti on yksi syy. Mielestäni kuitenkin suurin syy on se, että kilpailu kesälavoilla on kiristynyt huomattavasti muutaman vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna.

Ja kun seuraa ravintoloiden lisääntymistä ja niissä käyvää väkeä, on selvästi havaittavissa, että sinne ovat siirtyneet ne jotka ennen kävivät perinteisissä tanssipaikoissa. Ei siksi, että lipunhinnat olisivat liian kalliit vaan siksi, että ravintoloissa on paremmat esiintyjät - ne väen paikkaan vetävät.

Nykyisin siis tanssilavoja on useampia ja väki menee sinne missä on parhaat esiintyjät, tämä oli mielestäni selvästi nähtävissä esimerkiksi Huvilinnussa viime kesänä. Talvisin tilanne on vieläkin kilpaillumpi, ravintolat tarjoavat toinen toistaan parempia solisteja/orkestereita.

Tanssinharrastajat valittivat myös sitä, että tanssit alkavat vasta kello 21, minä henkilökohtaisesti koen sen kesällä varsin hyväksi asiaksi. Jos on kysymyksessä pariskunta, he saavat tanssia keskenään jo klo 20 alkaen, mutta jos tulee tansseihin tyttöporukassa on melko turhaa tulla paikalle ennen klo 21, vasta sen jälkeen on myös miehiä paikalla. Miksi siis muutaman ihmisen takia aloittaa tanssit jo 20.00?

Turun VPK on ollut pitkään Turun seudulla ainoa kunnollinen aikuisen ja keski-ikäisen väen tanssipaikka. Mutta, mutta... Kuka siellä viitsii viikonlopusta toiseen, vuodesta toiseen katsella samoja esiintyjiä. Vaihtelua tarvitaan sielläkin. Eli VPK:n väelle vihjeeksi, hankkikaa kunnon solisteja - ja taatusti väkeä parketilla riittää. Minä ja useat muut olemme syystäkin huolissamme siitä, että jos VPK loppuu - minne sitten?

Tanssikengät parketille vai naftaliiniin?