Lukijoilta

Suomi - raiskaajien
luvattu maa?

Nimimerkki Ei raiskaajia ehdonalaiselle kirjoitti (TS 2.11.) erittäin osuvasti Suomen oikeuslaitoksesta koskien Rovaniemen hovin raiskaustapauksen yksimielistä päätöstä. Päätöksessä oli mukana myös naisnäkökulma, koska yksi kolmesta päätöksentekoon osallistuneista tuomareista oli nainen!

Missä on korkeasti koulutettujen tuomareiden ammattitaito? Jo maalaisjärki sanoo, että tämänlaatuisen vakavan rikoksen tehnyt henkilö ei voi päästä vapaaksi ilman rangaistusta (ehdonalainen tässä tapauksessa). Mahdolliset rahakorvaukset henkisistä kärsimyksistä ovat kuin pilkantekoa naisen koskemattomuuden loukkauksesta. Rahalla ei voi pestä naisen sisintä. Kuinka moni miestuomari allekirjoittaisi vastaavan päätöksen, jos heidän oma vaimonsa tai tyttärensä tulisi raiskatuksi?

Kun tuomarit päätöksillään antavat selvän signaalin raiskaajille, turvattomuus kaduilla lisääntyy entisestään. Pitääkö meidän naisten kouluttautua naispuolisiksi ramboiksi ja ottaa oikeus omiin käsiimme, koska meidän älykkäät miehemme eivät kykene tai halua meitä suojella raakalaisilta?

Melkeinpä rillumareita Rovaniemen hovissa