Lukijoilta

Miksi Turkuhallissa sallitaan
yleisön huono käytös

Olen saanut nauttia monta kertaa upeasta konsertista Turkuhallissa (esim. Kiri Te Kanawa, Barbara Hendricks, Karita Mattila, Tom Jones, Sting && Mireille Mathieu). Nyt alan olla täynnä Turkuhallia ja sen yleisöä. Miksi Turkuhalli ei laita yleisöään kuriin?

Meissä yleisössä on se vika, ettemme ymmärrä lähteä kotoamme tarpeeksi ajoissa. Mahtaisiko se auttaa, jos lipuissa lukisi kuten Helsingin kaupunginteatterissa: Näytökset alkavat täsmällisesti . Myöhästyneet pääsevät vasta väliajalla katsomoon.

Miksi Turkuhallissa tarjoillaan vielä alkoholia ym. muita virvokkeita, vaikka konsertin olisi jo pitänyt alkaa? Näissä anniskelupaikoissa ja varsinkin areenalla on aina mielettömät jonot ja ihmisiltä kestää mennä omille paikoilleen jonkin aikaa saatuaan lasinsa. Eikö tarjoilua voitaisi lopettaa viisitoista minuuttia ennen konsertin alkua, jolloin ihmiset jo alkaisivat pikku hiljaa siirtyä paikoilleen. Onko kohteliasta yleisöltä, että suuren luokan tähdet joutuvat odottamaan yleisön saapumista ja katsomoon sijoittumista?

Suomalaiset ovat kännykkäkansaa, sehän on yleisesti todettu. Sen vuoksi olisikin hyvä Turkuhallissa muistuttaa yleisöä kännyköidensä sulkemisesta, jos sellainen on kerran pakko ollut ottaa mukaan. Turun kaupunginteatteri sen jo osaa. Kesken aarian ei ole mukava kuunnella jonkun kännykän soittoa. Minä olen kahdessa eri konsertissa joutunut tämän kokemaan. Samalla kun kuulutettaisiin kännyköistä niin voisi mainita, ettei valokuvaus ja äänittäminen ole sallittua.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Osa aitioista taitaa olla tarkoitettu vain juomiselle ja mölyämiselle. Firmathan monesti vuokraavat aitioita, elleivät sellaista jo valmiiksi omista. Onhan se tietenkin hienoa tarjota asiakkailleen ilta konsertissa piikki avoimena, mutta jotkut asiakkaista eivät tule muun kuin sen piikin takia konserttiin.

Onhan niitä juopuneita ihmisiä muuallakin kuin vain aitioissa. Mireille Mathieun konsertissahan eräs mies meni kesken konsertin polttamaan tupakkaa lavan eteen. Järjestysmiehiä tuli paikalle, mutta silti ensimmäinen puoliaika loppui aika kylmästi.

Toivottavasti otatte siellä Turkuhallissa edes vähän näitä mainitsemiani asioita huomioon tulevaisuudessa, sillä nyt Helsingissä on sellainen kilpailija, joka voi viedä vähäpätöisemmätkin taiteilijat Helsinkiin ja Turkuhallista tulee vain jääkiekkohalli. Uudesta jääkiekkohallistako me turkulaiset silloin maksoimme?

Lisa Hjelt