Lukijoilta

Poliisivoimien lisäys
on tarpeetonta

Suomi on turvallinen paikka elää, vaikka media toisin väittääkin. Kahden poliisin surmat ovat tietysti tragedia, mutta onneksi melko harvinaisia. Mielestäni poliisikaan ei ihan syytön ole, kun poliiseille ei tehtävä annettaessa samalla kerrottu tekijän tuntomerkkejä. Jos nämä olisivat olleet tiedossa, tapahtuma olisi varmasti saanut toisen lopun.

Tämä valitettava tapahtuma on taas kerran tuonut vaatimuksia lisätä poliisivoimia yksilön turvallisuuteen vedoten.

Poliisivoimien lisäys tuskin on tarpeen. Resurssit riittivät näköjään hyvin satojen miesten monivuorokautiseen operaatioon, josta heitä on kiitelty. Kiitoksen aiheena pitäisin tyylikästä pidätystapahtumaa.

Poliisi toimii ainakin täällä Turussa kiitettävästi, eikä lisäys takaa väkivallatonta kaupunkia. Poliisiorganisaation sisällä lienee paljonkin parantamista.

Ei tarvitse olla auguuri ennustaakseen hälyn häviävän ja kaiken jatkuvan ennallaan ilman suurempia muutoksia. Hyvä näin, sillä maamme on säilynyt melko puhtaana suurista mafiajengeistä, huumeiden jakajista tai ammattitappajista. Katuväkivaltaa ja nakkikioski-tappeluita kyllä tulee riittämään, joten poliisi ja sairaalahenkilökunta työllistyy. Siis ihan tavallista kaupunkielämää.

Harry Lehtonen