Lukijoilta

Korkeat lipunhinnat
vievät väen parketeilta

Katriina Jokinen kirjoitti (TS 20.10) aivan aiheesta huolestuneena tanssilavakulttuuriinkin pesiytyneestä ahneudesta. Lippujen hinnat ovat kohonneet liian korkealle. 50 markkaa on ylin hinta, jonka tanssilipusta saisi periä.

Lippujen hinnanmuodostus tietysti johtuu monista tekijöistä, mutta kaikkien niiden, joiden intresseissä hintojen kohoaminen on, olisi tarkoin harkittava, mihin tämä johtaa. Varsinkin orkestereiden olisi tarkistettava taksojaan, kuten myöskin järjestäjäyhtiöitten.

Tiedän aikamoisen määrän ihmisiä, jotka ovat lopettaneet tansseissa käymisen lähes tyystin, kun siitä on tullut niin kallista huvia. Olisi mietittävä, kenen intressien mukaista on se, että yleisömäärä jatkuvasti hupenee. Lippujen hintojen nostamisella ei tätä vajetta valitettavasti voida hoitaa. Väkimäärä tällä menettelyllä sen kun vähenee.

Toinen seikka, joka on vähentänyt monien käymistä on se, että tanssit aloitetaan vasta kello 21 monissa paikoissa. Tällaista ratkaisua tehtäessä ei ole otettu huomioon niitä lukuisia ihmisiä, jotka tulevat tasan klo 20 tanssipaikalle nimenomaan tanssiakseen. Silloin lattialla on vielä tilaa meille, jotka haluamme nauttia tanssista koko sydämestämme. Kun väkimäärä lisääntyy klo 21 jälkeen, on lattia niin täynnä, että tanssimisen nautinnosta ei ole tietoakaan, on siellä sellaista tönimistä.

Kun väkimäärää näin ehdoin tahdoin kaikilla mahdollisilla keinoilla pyritään vähentämään, ei sitten pidä nurista, kun tulee se aika, että tanssipaikkoja pitää taas sulkea yleisön puutteessa. Tiedän, että mm. Turun VPK on jo viime keväänä harkinnut tanssien lopettamista, kun kustannukset ovat kohonneet niin korkeiksi ja väkimäärä vähentynyt.

Siis: lippujen hinnat korkeintaan 50 markaksi ja tanssien aloitus ehdottomasti takaisin klo 20:ksi.

Tanssiharrastajat