Lukijoilta

Missä on TPS:n taistelutahto

Nyt se on sitten valitettavasti totisinta totta, TPS on pudonnut 13 kierroksen jälkeen play offs -viivan huonommalle puolelle. Näin ponnetonta Palloseuraa ei olla nähty vuosikausiin, joten puheet kriisistä ovat paikallaan.

Pelaajahankinnat näyttää menneen täysin poskelleen, koska nipusta löytyy toinen toistaan tehottomampia pelaajia. Jos sama tahti jatkuu, on keväällä auttamatta edessä karsinta putoamisesta divariin.

Jokerit antoi kenkää valmentajalleen, vaikka joukkue kärkkyy kärkisijoilla. Olisiko TPS:n aika tehdä vastaavia radikaaleja muutoksia oman valmennuksensa suhteen, kaikella kunnioituksella nykyisiä valmentajia kohtaan. Toki on muistettava sekin, että Harkimolle pelaajat ja valmentajat ovat vain korvattavissa olevia pelinappuloita suuressa bisnesvyyhdissä, jossa suuri sydän on tuntematon käsite.

Joka tapauksessa TPS on suuren muutoksen edessä. Pelaajien valmentaminen esimerkiksi NHL:n hyväksi on loputtava. Seuran on kyettävä säilyttämään runkopelaajansa kaudesta toiseen, kuten Jokerit tekee. Käytössä olevalla pelaajabudjetilla täytyisi pystyä hankkimaan valmiita rutinoituneita pelaajia, eikä suuria lupauksia, jotka poistuvat organisaatiosta välittömästi valmistuttuaan Jursin akatemiasta.

Moni joukkue on kasvattanut yleisömääriään, mutta TPS:n kotikatsomo ammottaa tyhjyyttään. Sekin on selvä osoitus turkulaisten kyllästymisestä nykyiseen meininkiin.

Nyt tarvitaan perinteistä rehtiä ja aitoa talkoohenkeä, jotta joukkue nousisi jälleen voiton tielle. Myös seurajohdon on aika palata pilvilinnoista maan päälle. Hjallismainen sairaalloinen voiton maksimointi ei todellakaan sovi TPS:n imagoon.

Caiu Salmio