Lukijoilta

Niin pitäisi
Jukka Mikkola

Arvoisa Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Jukka Mikkola esitti taas jälleen kerran höyhenenkeveitä ehdotuksiaan Kirjoittajavieras -palstalla (TS 12.10.). Tällä kertaa en malta olla puuttumatta Mikkolan aivoituksiin.

Mikkolahan on esittänyt aikaisemmin mm. seuraavaa: Turusta pitäisi tehdä pääkaupunki, Paavo Nurmen patsasta pitäisi siirtää, kaupungin ruminta rakennusta KOP-kolmiota pitäisi suojella, Turkuun pitäisi perustaa vielä yksi kongressikeskus Ikituurin ja Mauno Koivisto -keskuksen väliin ja nyt nämä kunniakonsulit.

Pitäisi ja pitäisi! Koko sarja on kuin 'Mr Beanin äärimmäinen katastrofi' -elokuvasta. Ehkä seuraavaksi Mikkola esittää, että Sdp:n Ruisrock-kaljateltta tai kunnallisjärjestön toimisto pitäisi museoida, kuten 'Sanat ja teot' -palstalla jo vihjaistiin.

Mielestäni kansanedustaja Jukka Mikkolan pitäisi keskittyä sekä eduskunnassa että Turussa puolustamaan heikommassa asemassa olevien ihmisten asemaa. Sosialidemokraattisia periaatteita Mikkolan ehdotuksista saa etsiä kissojen ja koirien kanssa.

Mikkolalta ja yhteyspäällikkö Cay Sev?onilta odotan tuloksia varsinkin kaupungin työllisyyspolitiikassa. Beetlehem -suunnittelukilpailuun kannustaminen ei oikein riitä, eihän?

Pekka Määttänen
Rividemari