Lukijoilta

Pyöräilijät - rasite kävelijöille

Nimimerkki Toistaiseksi hengissä (TS 28.9.) otti aiheellisesti esille jalankulkijoiden turvattoman aseman pyöräilijöiden joukossa. Olen parikymmentä vuotta kulkenut työmatkat kävellen ja nauttinut kävelymahdollisuudesta viime vuosiin asti, jolloin pyöräilystä on tullut todellinen kansanhuvi ja samalla todellinen rasite kävelijöille.

Esimerkiksi Tuomiokirkon edessä oleva puisto, joka on todella kaunis puisto, on nykyisin täysin hengenvaarallinen jalankulkijoille. Pyöriä tulee edestä ja takaa, milloin rinnakkain, erittäin kovaa vauhtia, eikä jalankulkija voi ottaa yhtäkään sivuaskelta esimerkiksi kasveja ihaillakseen, joutumatta pyöräilijän päälleajamaksi.

Mielestäni esimerkiksi tässä puistossa pyöräilyn sallivat viranomaiset voisivat jalkautua ja tutustua pyöräilijöiden hurjaan menoon puistossa ja muuallakin. Todennäköisesti asiasta vastuussa olevat viranomaiset ajelevat vain autoillaan ja ovat täysin tietämättömiä ongelmista mitä pyöräilijät aiheuttavat jalankulkijoille.

En ole missään muualla maailmassa nähnyt, että pyöräilijöiden annetaan täysin terrorisoida jalankulkijoita. Kaupunkilaisille virkistykseksi tarkoitetuista Aurajoen rannoista ja puistoista on tullut pyöräilijöiden kaahaamispaikkoja ja kauhun paikkoja kävelijöille.

Pyöräilijät kuriin