Lukijoilta

Jätevedenpuhdistamo
sopii Kakolanmäkeen

Haiskoon toisten nenissä kunhan ei omassa. Laskekoon muitten asuntojen arvo kunhan ei oman jne. Tässä on mottoa J. Pohjolalle (TS 27.8.) ja muille hänen kaltaisilleen.

Viis siitä, mikä on järkevintä ja pitkän päälle paras päätös; kertarutina vai ainainen kitinä. Toivottavasti Turun päättäjät tällä kertaa pystyvät tekemään oikean päätöksen jätevedenpuhdistamon sijoittamisesta rahakkaiden vastustuksesta huolimatta.

Asuin viisi vuotta Patterinhaassa ja olin satunnaisista lemahduksista (jotka eivät todellakaan ole mitään sellutehtaan päästöihin verrattuna) huolimatta erittäin tyytyväinen asuinpaikkaani. Oli hyvät palvelut, keskusta lähellä, puistoa ja luontoa ympärillä, erittäin hyvät liikenneyhteydet ja työmatkat onnistuivat myös polkupyörällä tai kävellen.

Kun nyt olen vuokrannut asuntoani muutamana vuotena, olen aina välillä törmännyt ennakkoluuloihin, jotka perustuvat lähinnä kuulopuheisiin. Täysin käsittämätöntä on asuinalueen asuntojen suoranainen alennusmyynti, vain kilometri kaupunkiin päin ja hintaa tulee lisää kymmeniätuhansia markkoja.

Joten tervemenoa vaan Kakolan uumeniin. Olisi aivan oikein, että nämä ylimainostetuissa joenrantamaisemissa elelevätkin joskus pääsisivät osallisiksi heille epäedullisista päätöksistä. Samalla saisi Patterinhaka vihdoin sille kuuluvan arvon kaupungin idyllisimpänä ja sijainniltaan parhaimpana asuinalueena.

Myös oma lehmä ojassa

Nimimerkille tiedoksi: asun Aurajoen länsirannalla vuokra-asunnossa. Asuntoni mahdollinen hinnanlasku ei siis ole minun, vaan vuokranantajani murhe.

Jarkko Pohjola
Uutisten jäljillä