Lukijoilta

Hävetkää tirkistelijät

Kuultuani suru-uutisen prinsessa Dianan kuolemasta vilpittömän suruni alta iski kobran lailla ensin raivo lehdistöä kohtaan. Piraijat!

Mutta kuultuani uutisen useamman kerran järkeni alkoi herätä mukaan ja sytytti säälivän inhon sitä suurta lukijakuntaa kohtaan, jota miellyttääkseen lehdistö tekee juorujuttujaan. Mitä intiimimpi ja tirkistelevämpi juttu, sen suurempi myynti. Nyt tehdään varmasti myyntiennätys, sillä saatiinhan verta. Kuolemaa.

Nyt te tirkistelijät sen teitte; ensimmäisen virallisen lehdistömarttyyrin, joka ei julkisuudesta menettänyt hermojaan tai paineessa ryypännyt itseään kadoksiin vaan ihan oikeasti murskattiin päin betoniseinää ja otettiin vielä miljoonien arvoiset kuolinkuvat!

Te, jotka ostatte juorulehtiä tirkistelläksenne mitä julkimot ja kuninkaalliset ovat tehneet ja ketä rakastaneet. Te, jotka ette tunne maailmaa avaimenreiän ja kameranobjektin ulkopuolella: Älkää ostako enää näitä ahdistelulehtiä. Boikotoikaa niitä Dianan kohtaloa kunnioittaaksenne ja tehkää kuten hän itse teki; olkaa kiinnostuneista elämästä ympärillänne.

Diana tuki toimillaan maamiinojen uhreja, kodittomia nuoria ja aids-potilaita. Kiinnostukaa tekin oikeista ihmisistä ja lähimmäisistänne, älkää antako rahojanne tukeaksenne moraalitonta valokuvaajakuntaa tuhoamaan seuraava lehdistömarttyyri.

Kaarina Pentintytär