Lukijoilta

Nuorisoryhmän
kanssa laivalla

Noin puoli vuotta sitten julkisuudessa keskusteltiin paljon siitä miten nuorten on lähes mahdotonta päästä laivalle kimpassa varustamojen tiukennettuja ikärajaehtojaan. Kaikkia näitä huhuja ja tiukennuksia uhmaten aloimme luokan kanssa (peruskoulun yläasteen yhdeksäs luokka) syksyllä 1996 suunnittelemaan Tukholmaan suuntautuvaa luokkaretkeä kevääksi 1997.

Toisin kuin olisi voinut kuvitella, suhtauduttiin Viking Linellä hankkeeseemme alusta alkaen asiantuntevasti ja palvellen. Thalian matkamyymälän avulias henkilökunta, ja erityisesti matkamme räätälöinyt Liisa Soikkeli auttoivat auliisti kaikissa matkaan liittyneissä probleemeissa ja yksityiskohdissa.

Kun varsinainen matka toteutettiin toukokuun loppupuolella, sujui kaikki paitsi toimivasti, myös mielekkäästi. Niin itse nuoret kuin valvojatkin tunsivat saaneensa VIP (Very important person) -kohtelun. Nuoret saivat juhlistaa peruskoulu-uransa päättymistä niin, ettei jokaiseen menemiseen ja tekemiseen joka tilanteessa puututtu, ja kouluajasta jäi toivottavasti jokaiselle oppilaalle miellyttävä muistikuva.

Yhteistyöllä laivoilla pystyvät matkustamaan kaikenikäiset kunhan järjestelyt ja valvonta-asiat ovat kunnossa.

Juha Heikkilä ja
Turun Lyseon koulun
9B-luokka