Lukijoilta

Perheitä tuettava

Kelan tuet aiheuttavat myös inhimillistä kärsimystä väärin käytettyinä. Viitaten TS:ssa 30.5. olleeseen kirjoitukseen kerron omasta kokemuksestani ja avioerostani, koska turhaa yleistämistä tapahtuu aina.

Katson, että yhteiskunta palkitsee avioliiton särkemisen erilaisilla tuilla kuten elatusavulla, lapsilisänkorotuksella ja kotihoidontuella.

Onkohan kukaan huomannut, että usein lapset ovat todella suurissa vaikeuksissa avioliiton purkamisen aiheuttaman kireän ja usein vuosiakin kestävän epävarman tilanteen tähden. Ainakin omat juuri murrosiässä olevat lapset ovat kärsineet mielestäni kohtuuttomasti.

Perheeni tapauksessa tuskin hyödyn määrä oli lähelläkään 8000 markan summaa, mutta epävarma työtilanne ja halu varmistaa kohtuullinen toimeentulo tekee pienemmistäkin summista riittävän syyn ottaa kaikki mahdollinen etuus mitä vain yhteiskunta tarjoaa.

Uskon myös, että on suuri joukko sellaisia kansalaisia, joille kuuluisi erilaisia Kelan maksamia etuisuuksia, mutta asianomaiset eivät ole riittävän valveutuneita hakemaan niitä. Joten Kela kyllä käsittääkseni säästää näin sen minkä muut rosvoavat.

Mielestäni järjestelmässä on korjaamisen tarvetta. Perheiden tukeminen olisi paljon suotavampaa kuin niiden särkemisen tukeminen.

Yksin