Lukijoilta

Farssista farssiin

Joku viisas sanoi aikoinaan, kun alettiin suunnitella Turun liikelaitosten myyntiä, että myykää, vaihtakaa tai lahjoittakaa kaupunginhallitus ensin. Ainoa todellinen mahdollisuus olisi ollut vaihtaminen, mutta lähes samat henkilöt siellä istuvat vuodesta toiseen.

Siinäkään ei sinällään ole mitään vikaa, mutta kun tarkastellaan näiden henkilöiden toimintaa niin ei ole vaikeata huomata, että valintoihin on vaikuttanut selvästikin eniten puolueiden hyväksi tehty työ. Taloudellis-hallinnollista kokemusta saati kykyä ei henkilöillä juurikaan ole ollut valituksi tullessaan, eikä sitä näytä mistään matkan varrella ilmestyneenkään.

Kaupungin hallinto ja talous on sekasorron partaalla. Nimitysasiat ovat aivan omituisia ja sekavia (vrt. kaupunginjohtaja, satamajohtaja jne). Kaikkia asioita pallotellaan pitkään ja sekavasti. Liikenneasioissa Turku jopa käräjöi Turkua vastaan. Talous on jatkuvasti kuralla - mutta vähintäin kerran vuodessa julkistetaan tieto, että budjetti toteutunee odotettua paremmin.

Viimeisin sekamelska syntyi puhelinlaitoksen myynnistä. Yhdessä vaiheessa ei enää tiedetty sitä, mitkä tarjoukset ovat mahdollisesti tosimielessä tehtyjä. Määräaikoja siirrettiin ja jo monta kertaa kauppa piti olla selvä. Yksinkertaista myyntitapahtumaa varten piti palkata konsultti, joka onkin ainoa varma voittaja tässä koomisessa tapahtumassa. Turun kokoinen kaupunki ei itse pysty edes myymään yhtä liikelaitosta. Miten se sitten on pystynyt hoitamaan sitä?

Tulopoliittinen virkamies