Lukijoilta

Turun Puhelin säilytettävä alueellisena

TS/Mia Zablosky<br />Turun puhelimen kaupassa on kirjoittajan mukaan kyse puhelinmaksutuloja suuremmista arvoista, siksi laitos on säilytett&au ml;vä alueellisena.
TS/Mia Zablosky
Turun puhelimen kaupassa on kirjoittajan mukaan kyse puhelinmaksutuloja suuremmista arvoista, siksi laitos on säilytett&au ml;vä alueellisena.

Olen palvellut viisitoista vuotta turkulaisia ja muita varsinaissuomalaisia yrityksiä. Aikoina, jolloin jokin yritystoiminnan tai yksityiselämän tuloksellisuus on uhattuna saan runsaasti kantaaottavia puhelinsoittoja. Niin on jälleen kerran, kun Turun Puhelinta ja sen tuottoa taas kerran ollaan siirtämässä valtiollisen Telen laskuun.

Yrittäjät tuntuvat tietävän poliittisia päättäjiä paremmin mistä on kysymys; Kysymyksessä ovat Turun Puhelimen puhelinmaksutuloja suuremmat arvot. Puhelinmaksuihin pääsevät käsiksi lähitulevaisuudessa lähes kaikki puhelinoperaattorit.

1. Kaukoliikenneyhteydet kulkevat Turun kautta ja niiden tuotto on merkittävä tulo uudelle omistajalle. Kysytään minne nämä rahat halutaan tulevaisuudessa siirtää?

2. Alueelliset ostajaehdokkaat ovat rahoittamassa osto-osuuttaan pankkilainoilla ja valtionyhtiö Telecom Finland sisäisillä rahansiirroillaan. Kerrotaan, että tämän rahan hinta, joka aikaa myöten rahastetaan meiltä, on paljon edullisempi jos rahan lainaajina ovat alueelliset pankit.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

3. Lähes kaikilla Finnet-ryhmään kuuluvilla puhelinlaitoksilla on yhtiömuodosta riippumatta sama kuluttajaystävällinen ilta- ja viikonloppuhinnoittelu, joita valtio-omisteinen Telecom Finland ei harrasta.

4. Uusi alueellinen yhtiö muodostaisi maassamme sellaisen voimatekijän, etten lainkaan ihmettele vaikka Posti-Telen tarjoama hinta nyt on yli puolitoistakertainen heidän alkuperäiseen hintatarjoukseensa verrattuna.

5. Vaikka tiedän, että Turun Puhelimen markkinointipolitiikka on ollut virkamiesmäistä, ja sellaisenaan nykyaikaan huonosti sopivaa, uskon vakaasti, että ympäristökuntien ja kaupunkien asiakaslähtöinen markkinointi- ja hinnoittelupolitiikka siirtyisi nopeasti uuteen yhtiöön.

Olisi ikävää, mikäli nykyiset Turun Puhelimen asiakkaat siirtyisivät ensi kuussa ympärillä olevien puhelinyhtiöiden asiakkaiksi ja ratkaisua tekemässä olleiden poliitikkojen päitä alettaisiin hakea vadille.

Seppo Heikelä