Lukijoilta

Kirjeitä voi jäädä laatikoihin

TS/Veikko Wahlroos<br />Kirjoittajan mielestä postilaatikot on suunniteltu väärin, koska niiden sisäreunoihin voi jääd&au ml; postia tyhjennyksen jälkeen.
TS/Veikko Wahlroos
Kirjoittajan mielestä postilaatikot on suunniteltu väärin, koska niiden sisäreunoihin voi jääd&au ml; postia tyhjennyksen jälkeen.

Kerronpa tässä yhdestä tutulleni sattuneesta tapauksesta.

Tämä tuttuni ajatteli lähettää pienen summan rahaa muutamien satojen kilometrien päähän kirjeitse, pojalleen. Kyse ei ollut kuin noin 200 markasta, mutta se olisi tullut enemmänkin kuin tarpeeseen.

No, tuttu pudotti kirjeen tavalliseen postilaatikkoon, joka tyhjennettäisiin vielä saman päivän aikana. Näin ollen kirje olisi joko seuraavana tai ainakin viimeistään kahden päivän kuluttua perillä.

Mutta kuinkas ollakaan, meni kaksi päivää, kolmekin, viikko. Kirje ei saapunut määränpäähänsä. Eikä vielä tänä päivänäkään, vaikka lähettämisestä on kulunut jo noin kaksi kuukautta.

No, minulla on tähän yksi teoria, että mihin kirje näin mystisellä tavalla katosi.

Itse pudotin erään kirjeen joitakin vuosia sitten laatikkoon, mutta niin vain kävi, vahingossa, että pudotin laatikkoon myös yhden vapaalippuni erääseen saman päivän konserttiin.

Huomasin, että laatikko tyhjennettäisiin vajaan tunnin sisällä, joten jäin odottamaan postimiestä, että saisin lippuni hänen säkistään tyhjennyksen jälkeen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Odotin, ja postimies tuli. Kerroin tapahtuneen ja mies tyhjensi laatikon. Yhdessä kaivoimme säkkiä kuitenkaan löytämättä lippua. Hetken ihmettelimme asiaa ja hän aukaisi uudelleen laatikon pohjaluukun, kurkkasimme laatikkoon ja silmät olivat pudota päästä. Laatikon sisällä, avattavan luukun molemmin puolin oli reunat, joihin oli kerääntynyt useampi kymmen kirje ja kortti, ties kuinka kauan siellä olleet. Postimies vain totesi, että oho, onpa tänne jäänyt postia ja sieltä se minunkin lippuni löytyi!

Tämä tapaus aiheutti sen, etten liiemmin käytä postittamiseen näitä keltaisia laatikoita, vaan vien kirjeet yleensä suoraan postikonttoriin, josta pitäisi postin myös lähteä. Ainakin omat postini ovat kulkeneet ihan hyvin perille asti.

Näinkö siis on, että tuttuni posti lojuu edelleenkin laatikon sisäreunoilla, eikä irtoa ennen kuin postimies vaivautuu irrottamaan myös sinne jääneen postin?

Vai onko näillä miehillä niin kiire seuraavalle laatikolle, että mukaan otetaan vain se, mikä säkkiin sattuu putoamaan? Jos näin on, laatikoiden suunnittelussa on sattunut virhe, joka olisi syytä korjata vielä niin kauan kuin postilaitokseen on vähänkin luottamusta jäljellä, esimerkiksi kaikkien pikkukonttorien lakkauttamisien jälkeenkin.

J. Syld