Lukijoilta

Yrittämisen vapaus
myös Turkuun

Olen ryhtynyt nälkälakkoon, koska en voi hyväksyä joidenkin Turun kaupungin virkamiesten ja luottamushenkilöiden suhtautumistapaa anomuksilleni kioskitoiminnan laajentamiseksi Aurasillan kupeessa. Mielestäni on väärin rajoittaa yrittämistä ja kilpailua vanhentuneiden päätösten perusteella.

Vetoan EU:n periaatteisiin, joihin Suomikin on sitoutunut: poistaa esteet kaupankäynniltä ja tuoda yrittämisen vapaus koko Eurooppaan, myös Turkuun.

Olen tottunut tekemään työtä ja maksanut asiaan kuuluvat verot ja maksut. En ymmärrä, miksi on mahdotonta saada järjestää anomaani ja terveysviranomaisten hyväksymää myyntitoimintaa, kun muuallakin kaupungissa voidaan näin tehdä. Pitäisikö minun liittyä Sos.dem. puolueeseen vai ruveta pelaamaan TPS:n riveissä saadakseni tasavertaisen kohtelun?

Ihmettelen suuresti myös sitä, että Turun Sanomat on asiasta uutisoidessaan käsitellyt asiaa aivan kuin kyseessä olisi jokin hämäräbisnes. Onko suomalainen kulttuuri niin kateuden sävyttämää, että ainoastaan negatiivisella latauksella varautuneet kirjoitukset lehdissä saavat lukijat kiinnostumaan? Tätä kysyn toimittajilta.

Olen tottunut elättämään itseni työnteolla. Koska Turussa ei löydy työtä ulkomaalaiselle ja sosiaaliluukku ei ole mielestäni mikään ratkaisu, olen päättänyt sinnitellä ja yrittää sisukkaasti vaikka läpi harmaan kiven. Löytyy sitä sisua muualtakin kuin Suomesta.

Tsemppiä, turkulaiset!

Mehmet Kurum
yrittäjä