Lukijoilta

Millä
perunoita?

Olen ollut vuoden työttömänä, ja minulle aukeni mahdollisuus työllistää itseni, kun eräs yrittäjä siirtyi eläkkeelle. Minulta puuttui muodollinen pätevyys, vaikka olen ollut kolmekymmentä vuotta alalla. Pätevyyden olisin voinut suorittaa neljässä viikossa ja maksaa itse, ja olisinkin maksanut, jos olisi ollut varaa.

Työvoimapiiri olisi kustantanut, jos olisin käynyt ensin työvoimaministeriön yrittäjä- ja sen jälkeen liikenneministeriön alaisen yrittäjäkurssin. Eiväthän asiakkaat näin kauan odota. Neljä viikkoa olisivat odottaneet, sen olin sopinut.

Ei minun kannattanut sijoittaa neljän viikon kurssimaksua, kun valtio maksaa minulle päivärahan, ja kaupunki saa verotulot, ja joskus aikanaan työllistämistukeni valtiolta.

Valtiolle minä olen huono sijoitus; en polta enkä juo ja vain tippa bensaa kuluu, kun tulen tuomaan mailta työttömyysilmoitusta Turkuun ja perheelle kuha- ja ahvenfileitä pakkaseen. Tehkää päättäjät vielä laki, että perunat voi nostaa toisen maasta niin kuin kalat toisen vedestä.

Ei yhtään kalavettä,
perunoitakin pitäisi saada