Kauniit naiset
ja upeat autot

TS/Veikko Wahlroos
TS/Veikko Wahlroos

Takatalvi voi vielä alkanutta keväthuumaa lieventää. Mutta sekään ei kyllä pysty jäähdyttämään aika moneen iskenyttä keväistä autokuumetta.

Turun Veho, Raisiossa siis, on lähtenyt mersujen uusien c-sarjan mallien kanssa vahvimmin keväthulinaliikenteeseen. Keskiviikkoiltana tupa oli täynnä, kun talon isäntä, toimitusjohtaja Pentti Korpela väkensä kanssa esitteli uutuuksia ja kertoi samalla talon uusista muutoksista muutenkin.

Vaikka nyt jo mietitään hybridi- ja vetyautoja, niin Korpelan mukaan ainakin johtotähden c-sarjassa nykyisenlainen moottori on mukana vielä seuraavassakin uudistuksessa eli vuonna 2014.

Mielenkiintoisia näkemyksiä kuultiin myös kiinalaisten autojen esiinajosta sekä valtion autoiluun kohdistuneista verotussuunnitelmista.

- Median mielenkiinnon kohteena olevilla kiinalaisilla on vielä kovasti tekemistä brändiensä ja laadun sekä takuujärjestelmän kanssa.

Illan tähtiesiintyjinä olivat Taina Kovalaisen upeat tanssitytöt, uutta musiikkia parhaillaan tekevä laulaja Tarja Lunnas sekä tuttuun tapaan illan juontajana toiminut Sari Tamminen.

Iskelmätaivaan johtotähtiin kuuluva laulaja Tarja Lunnas nähdään suvella tien päällä liikkumassa myös isolla ja painavalla 1100-kuutioisella moottoripyörällä.

- Myös veneilyä harrastan kesällä niin paljon kuin ehdin.

Tarjalta on luvassa toukokuussa myös uutta musiikkia. Tuleva albumi on kokoelma, jossa on kuusi uutta biisiä mukana.

- Viisi niistä on turkulaisen Pepe Gonzalezin sävellyksiä. Oikein hyviä!

Sari Tamminen ei paljon ole laulellut. Mutta on kuitenkin sen verran, että on levytystuntumaa hänelläkin. Sen sijaan Sari on juontanut.

- Toukokuussa tulee täyteen 15 vuotta juontamista teevee kakkoselle. Ensi kesänä on tiedossa siis jo 15. Kesäillan valssi -kierros. Homma alkoi aikanaan samana päivänä, kun täytin 25.

Sari on tohkeissaan siitä, että hän on juuri valmistunut uuteen ammattiinkin.

- Aikuiseksi piti elää, jotta kouluja ehti käydä. Minusta tulee vyöhyketerapeutti, ja työ alkaa ihan just kohta pian.

Sotien aikaan Huhtamäen Jalostajalta syötettiin kriittisinä hetkinä rintamalle ruokaa. Se loi ensimmäisen siteen veteraanien ja yrityksen välille. Kiitollisuus itsenäisestä maasta elää yrityksen sisukissa yhä. Sen todisti Oy Lunden Ab:n toimitusjohtaja Hannu Lundén ojentaessaan veljiensä Juhani ja Tapio Lundénin kanssa 10 000 euron lahjoituksen Askaisiin nousevan Ritaripuiston rakentamiseen.

- Jalostaja täytti viime vuonna 70 vuotta. Harkitsimme juhlien pitämistä, mutta sitten kuulimme puistohankkeesta. Huomasimme, että nyt tarvitaan apua ja jätimme juhlat väliin, Lundén sanoi ja ojensi shekin hankkeen keulahahmoihin kuuluvalle kenraaliluutnantti R. W. Stewenille.

Askaisten Ritaripuistoon on tulossa 191 Kurun graniitista veistettyä kivikuutiota, yksi kullekin Mannerheim-ristin ritarille. Mannerheimin syntymäkodin, Louhisaaren kartanolinnan, sekä Askaisten kirkon väliin nouseva Ritaripuisto maksaa 115 000 euroa. Summasta on koossa 81 000 euroa, loput kootaan muun muassa valtakunnallisella, Osuuspankkien kautta hoidettavalla varainkeräyksellä.

Hannu Lundén löysi yritykselle ja Ritaripuistolle monta yhdistävää tekijää aina Napoleonin ajoista asti, jolloin ranskalaisten sotamatkojen evääksi kehitettiin ensimmäiset säilykkeet.

- Minä olen harrastanut pikkupojasta saakka Mannerheimia, Hannu Lundén tunnusti ja paljasti Mannerheimia käsittelevän kirjakokoelmansa venyneen jo yli 400-niteiseksi.

Nyt on kevätaurinko taas kivunnut niin korkealle, että maan kauneimmat tytöt ovat jälleen kaivautuneet koloistaan jokivarrelle ja terasseille. Nyt on myös oikea aika kaikkien kaunottarien ilmoittautua perinteiseen Extratyttö- ja Miss Turku -kisaan.

- Erilaisia pr-töitä on riittänyt. Lisäksi olen käynyt tutussa kaupassa töissä. Nyt mieli vetää opiskelemaan ja toiveena on päästä Turun ammatti-instituuttiin opiskelemaan kosmetologiksi ja parturi-kampaajaksi, viime vuoden Extratyttö ja Miss Turku Rita Aaltolahti sanoo.

Rita tähtää myös ensi tammikuun Miss Suomi -kisaan.

- Vähän riippuu siitä, miten kouluasiat etenevät ja miten siellä suhtaudutaan missikiertueeseen, jo kerran siinä kisassa mukana ollut Rita miettii.

Siis. Tässä kaikille Ritan jalanjäljille tahtoville kaunottarille yhteystietoa Extratyttö- ja Miss Turku -kisaan osallistumiseksi. Perjantaihin 13. huhtikuuta saakka on aikaa ilmoittautua kauneuskisaan ottamalla yhteyttä Fashion Teamiin (0400-720071) Aurakatu 5 A 11, 20100 Turku tai sähköpostilla model.agency@fashionteam.fi

Loppusuoralle päässeet tytöt esitellään Extrassa huhtikuun 21. päivänä ja varsinainen kisa käydään toukokuun 6. päivänä tuttuun tapaan kauppakeskus Myllyssä.

Huomenna onkin sitten jo palmusunnuntai, joten sitten vaan virpomaan. Iloista mieltä! Pysykää tuoreina ja terveinä!

TS/Veikko Wahlroos<br />Veho Turun toimitusjohtaja Pentti Korpela pääsi esittelemään autouutuuksia itsekin paljon autolla ajavalle esittelyillan juontajalle Sari Tammiselle.
TS/Veikko Wahlroos
Veho Turun toimitusjohtaja Pentti Korpela pääsi esittelemään autouutuuksia itsekin paljon autolla ajavalle esittelyillan juontajalle Sari Tammiselle.
TS/Veikko Wahlroos<br />Tarja Lunnas ajelee kesällä auton lisäksi moottoripyörällä ja veneellä.
TS/Veikko Wahlroos
Tarja Lunnas ajelee kesällä auton lisäksi moottoripyörällä ja veneellä.
TS/Jonny Holmén<br />Viime vuoden Extratyttö ja Miss Turku Rita Aaltolahti tahtoo opiskelemaan ja tähtää myös ensi vuoden Miss Suomi -kisaan.
TS/Jonny Holmén
Viime vuoden Extratyttö ja Miss Turku Rita Aaltolahti tahtoo opiskelemaan ja tähtää myös ensi vuoden Miss Suomi -kisaan.
TS/Arto Takala<br />Tapio (vas.), Hannu (toinen oik.) ja Juhani Lundén lahjoittivat Pekka Määttäselle (toinen vas.), R. W. Stewnille ja Pasi Niittymäelle 10 000 euron euron shekin Ritaripuiston rakentamiseen. Miten rahat on käytetty, se paljastuu 2.6. kun Askaisissa juhlitaan Ritaripuiston avajaisia.
TS/Arto Takala
Tapio (vas.), Hannu (toinen oik.) ja Juhani Lundén lahjoittivat Pekka Määttäselle (toinen vas.), R. W. Stewnille ja Pasi Niittymäelle 10 000 euron euron shekin Ritaripuiston rakentamiseen. Miten rahat on käytetty, se paljastuu 2.6. kun Askaisissa juhlitaan Ritaripuiston avajaisia.