Maarian kirkossa on useita laivakuvia. Tässä kuvataan Pyhän Olavin merimatkaa.
Aivan lattiaan asti magneetteja ei kannata laittaa, koska se vaikeuttaisi imurointia.
Kari-Otso Nevaluoma käy mökiltään Pöytyältä toisinaan Liedossa asti kaupassa. Tällaisella reissulla löytyi Yliskulman kohde. – Seuraan asuntojen ja kiinteistöjen myynti-ilmoituksia. Kun pistin hakukriteeriksi Liedon, Nissilän tilan päärakennus ilmestyi ruudulle. Iso, vanha ja hieno. Tunsin ykskaks pakottavaa tarvetta lähteä katsomaan Nissilää edes pihapiirin ulkopuolelta. Halusin nähdä talon sellaisena kuin se vielä oli, lohduttomana mutta ei tuhoon tuomittuna, jonkun osaavia käsiä odottavana.
–Me laskemme tässä mäessä tänään jo noin kymmenettä kertaa, Sami Sula kertoo. Kaksivuotias tytär Silja Sula jaksaa hyvin istua vuoroin pulkan, vuoroin rattikelkan kyydissä, kun isä vetää häntä aina vain uudestaan ylös mäen harjalle. Rinteen alla lastenvaunuissa nukkuu perheen kuopus, vasta neliviikkoinen vauva. Äiti ja isoveli kiertävät hiihtoladulla sen aikaa kun isä ja tytär laskevat iloitsevat pulkkamäestä.
Tältä näytti M.A. Nummisen "Olen nähnyt Helga-neidin kylvyssä" -biisin inspiroima lasku.
Rkp:n kojulla luotettiin lauantaina kuuman kahvin ja vadelma-salmiakkikarkkien voimaan.
Turun suomalaisen yhteiskoulun lukion opiskelijat tanssivat vanhoja arvokkaasti Turun VPK:n puhallinorkesterin tahdittamana.
Sarjakuvahahmot näkyivät monissa lakanoissa ja asuissa.
K45 Discon tanssilattia täyttyi jo ensimmäisen aukiolotunnin aikana.
Yli 800 juhlavierasta kokoontui lauantaina Logomoon viettämään iltaa Varsinais-Suomen Urheilugaalan merkeissä. Palkittujen mittavaan joukkoon kuului huippu-urheilijoiden ja muuten vahvan uran urheilussa tehneiden lisäksi myös iso joukko paikallisissa urheiluseuroissa toimivia.
Sankarivainaja, vänrikki Gösta Karlsson laskettiin Turun sankarihautausmaalle viimeiseen leposijaansa torstaina.
Bernhardinkoiraa kuvaillaan älykkääksi ja ystävälliseksi roduksi.  Aikuisten koirien elopaino vaihtelee 60 ja 100 kilon välillä. Arkistokuvan bernhardinkoira ei liity tapaukseen.
Coffee Housen edullisimmat pullakahvit kustantavat 6,20 euroa.
Tunnelma Vanhalla Suurtorilla tiivistyi lähes käsinkosketeltavaksi viimeistään siinä vaiheessa, kun Brinkkalan talon ovet heilahtivat auki juuri ennen kuin protokollapäällikkö Mika Akkanen askelsi parvekkeelle fanfaarien saattelemana.
Kallun grillin yrittäjänä loppuvuodesta 2020 toiminut Mari Kodisoja sekä työntekijä Nina Jokelainen palvelivat grillin asiakaskuntaa viimeisenä päivänä. – On vähän sanattomat fiilikset, Kodisoja, perustajapariskunta Kalervo ja Hannele Kodisojien tytär, kuvaili tunnelmiaan.
Noel Ahtola (vas.) ja Into Malmi avasivat laskettelukauden sunnuntaina Hirvensalossa. Heillä on joululomalla hyvää aikaa lasketella, sillä muut harrastukset ovat tauolla.
Lassi Liukkonen yhdessä bändin kanssa. Kuvassa Gene Simmons (vas.), Eric Singer, Paul Stanley ja Tommy Thayer.
Yksi juhlan seuratuimmista kaunottarista oli seiväshypyn Euroopan mestari, vuoden yleisurheilija Wilma Murto, joka saapui juhlaan puolisonsa Jaakko Linkoheimon kanssa. Edellisen kerran Murto juhli Linnassa vuonna 2017. Murron osittain uusiokäytetty elegantti puku oli turkulaissuunnittelija Saara Kuusjärven käsialaa.
Kukkametsän jättililjat, Carbon Arcin jykevä valonsäde ja Turun oma lemmenlaiva inspiroivat kuvaajia.
Chihuahuat Bella ja Zoe saivat joulukulkueessa paraatimaisen kyydin. Sisarukset herättivätkin suurta ihastusta. Myllyn Prismassa työskentelevän Kaire Adamssonin koirat ovat tottuneita ostoskeskuskävijöitä ja Adamssonin työkaverit ovatkin naureskelleet, että koirille pitäisi teettää omat Prisma-paidat.
Muun muassa Turun nykyinen kaupungintalo ja Kupittaan lähdepaviljonki ovat Suomen ensimmäisen koulutetun arkkitehdin käsialaa.
Kakola Yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja Olli Ojala on suunnitellut kylpylän pääosin perheensä kanssa. Tyylillisesti sitä on haluttu viedä toiseen suuntaan kuin muita Turun alueen kylpylöitä.
Tarpeistosta löytyy kaikkea mahdollista ja vähän mahdotontakin, näyttävät Eeva Kinnunen (vas.), Katja Santala, Pauliina Uotila ja Mira Virransuo.
Havainnekuva näyttää, miten kevyenliikenteen väylä yhdistää kaksi aluetta kokonaisuudeksi.
Lisää uutisia