Poliittisen vapun pääpuhujana kuultu Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sai runsaalta yleisöltä useita suosionosoituksia.
Turun keskusta täyttyi lakimerestä iltakuudelta, kun vappukansa sai luvan laittaa ylioppilaslakit päähän.
Ulla Helle törmäsi sammakoiden kutupuuhiin Kaarinassa.
Nikolai Harju ja Kirsi Laine tulivat ostamaan Tomi Taalikalta jo monesti hyväksi havaittua loimulohirullaa.
Ahkeran pesänrakentajan kuvasi Reijo Juusti.
Saaristomerellä elää nykyisin vain noin 200-300 norppaa.
Suomi heräsi sunnuntaiamuun, jossa Olkiluodon kolmas ydinvoimalaitos on siirtynyt koekäytöstä säännölliseen sähköntuotantoon.
Jaana Kaarto ja Harri Koski pitävät Wanhat Kupit -nimistä myymälää yli satavuotiaassa puukoulussa Maarian Paimalassa. He ovat erikoistuneet pelkästään Arabian tuotantoon ja valikoimista löytyy Arabian tuotannosta poistuneita astioita aina 1800-luvun lopulta 2000-luvulle.
Turkulainen Riku von Wendt tuli hakemaan Saaristolaismarkkinoilta vakiotilauksen eli lohi- ja silakkapasteijoita Salosen kojusta. Pirjo Salonen tiesi jo, mitä tuttu asiakas haluaa.
Ovet jäässä, aura-auton jäljiltä jäänyt korkea lumikynnys ja puolen tunnin harjausurakka. Niin alkoi turkulaisen Susanna Karvisen työviikko kesäajassa.
Orvokki Ketonen (vas.), Tuija Hyytiäinen ja Riitta Hyvönen ovat tehneet valtavasti käsityötä omien kansallispukujensa eteen.
Turun rautatieaseman vanha asemarakennus valmistui vuonna 1876. Reinberg kuvasi sen vastavalmistuneena. Sittemmin asemarakennus purettiin uuden tieltä vuonna 1938. Nykyinen asemarakennus valmistui vuonna 1940.
Kultaranta näyttää vetäneen talvipalttoon päälle. Kuvan remontissa olevasta presidentin kesäasunnosta otti Jaakko Virtanen.
Maarian kirkossa on useita laivakuvia. Tässä kuvataan Pyhän Olavin merimatkaa.
Aivan lattiaan asti magneetteja ei kannata laittaa, koska se vaikeuttaisi imurointia.
Kari-Otso Nevaluoma käy mökiltään Pöytyältä toisinaan Liedossa asti kaupassa. Tällaisella reissulla löytyi Yliskulman kohde. – Seuraan asuntojen ja kiinteistöjen myynti-ilmoituksia. Kun pistin hakukriteeriksi Liedon, Nissilän tilan päärakennus ilmestyi ruudulle. Iso, vanha ja hieno. Tunsin ykskaks pakottavaa tarvetta lähteä katsomaan Nissilää edes pihapiirin ulkopuolelta. Halusin nähdä talon sellaisena kuin se vielä oli, lohduttomana mutta ei tuhoon tuomittuna, jonkun osaavia käsiä odottavana.
–Me laskemme tässä mäessä tänään jo noin kymmenettä kertaa, Sami Sula kertoo. Kaksivuotias tytär Silja Sula jaksaa hyvin istua vuoroin pulkan, vuoroin rattikelkan kyydissä, kun isä vetää häntä aina vain uudestaan ylös mäen harjalle. Rinteen alla lastenvaunuissa nukkuu perheen kuopus, vasta neliviikkoinen vauva. Äiti ja isoveli kiertävät hiihtoladulla sen aikaa kun isä ja tytär laskevat iloitsevat pulkkamäestä.
Tältä näytti M.A. Nummisen "Olen nähnyt Helga-neidin kylvyssä" -biisin inspiroima lasku.
Rkp:n kojulla luotettiin lauantaina kuuman kahvin ja vadelma-salmiakkikarkkien voimaan.
Turun suomalaisen yhteiskoulun lukion opiskelijat tanssivat vanhoja arvokkaasti Turun VPK:n puhallinorkesterin tahdittamana.
Sarjakuvahahmot näkyivät monissa lakanoissa ja asuissa.
K45 Discon tanssilattia täyttyi jo ensimmäisen aukiolotunnin aikana.
Yli 800 juhlavierasta kokoontui lauantaina Logomoon viettämään iltaa Varsinais-Suomen Urheilugaalan merkeissä. Palkittujen mittavaan joukkoon kuului huippu-urheilijoiden ja muuten vahvan uran urheilussa tehneiden lisäksi myös iso joukko paikallisissa urheiluseuroissa toimivia.
Sankarivainaja, vänrikki Gösta Karlsson laskettiin Turun sankarihautausmaalle viimeiseen leposijaansa torstaina.
Lisää uutisia