Elokuva-arvostelut

Elokuva-arvio: Sokerinen seikkailu jää sieluttomaksi

DreamWorks Animation
Iso budjetti näkyy pikkutarkassa animoinnissa mutta ei enää umpikaavamaisen tarinan tasolla
Iso budjetti näkyy pikkutarkassa animoinnissa mutta ei enää umpikaavamaisen tarinan tasolla

Trolls. Ohjaajat Mike Mitchell & Walt Dohrn.

Kinopalatsi 2, 3 & 6 (3D dubattu), Kinopalatsi 3 & 6 (3D originaaliääni), Kinopalatsi 2, 5, 6, 7 & 8 (2D dubattu), Kinopalatsi 7 (2D originaaliääni), Kinopalatsi 3 & 7 (2D dubattu ruotsiksi). K7, 1 h 33 min.

* (1)

Elämä trollikylässä on pelkkää laulua, tanssia ja halimista. Sitten vanhat viholliset, trolleja popsivat rumat ja änkyrät bergeniläiset löytävät ilakoivan pikkuväen. Yltiöpositiivinen prinsessa Poppy ja synkkämielinen Risu joutuvat vaaralliselle matkalle trollikansaa pelastamaan. Tarinan yksinkertainen opetus on, että onni löytyy itse kunkin sydämestä eikä suruunsa syömällä.

Dream Works -studion Trolls-animaation hahmot pohjaavat usean lapsipolven tuntemiin isotukkaisiin ja virnunaamaisiin trollileluihin. Tanskalainen Thomas Dam loi alkuperäisen trollinuken 1950-luvun lopussa. Rujon näköiset vanhat trollit on elokuvassa tietenkin tuunattu värikkäiksi ja söpöiksi pikkupeikkosiksi. Kimalletta ja imelyyttä animaatiossa riittää ähkyyn asti.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Viimeksi trollit taisivat olla maailmanlaajuisesti muodissa 1990-luvulla. Trollien oma teatterielokuva tuonee läjän trollioheistuotteita sopivasti joulukauppaan. Elokuvasta haiskahtaa, että koko tuotantoon on yleensä lähdetty lelumarkkinoilla kilisevät kassakoneet mielessä.

Itse elokuva on täysin yhdentekevä rutiinianimaatio, jonka iso budjetti näkyy pikkutarkassa animoinnissa mutta ei enää umpikaavamaisen tarinan tasolla. Trolls oli voinut aivan hyvin ilmestyä dvd:llä tai lastenohjelmien kaapelikanavalla.

Päivi Valotie