Kulttuuri

Räävitön huumori kukoistaa

Sacha Baron Cohenin uusin komediahahmo on perusbrittiläinen Norman ”Nobby” Grimsby (oik.). Mukana sekoilee myös Mark Strongin esittämä Grimsbyn agenttiveli.
Sacha Baron Cohenin uusin komediahahmo on perusbrittiläinen Norman ”Nobby” Grimsby (oik.). Mukana sekoilee myös Mark Strongin esittämä Grimsbyn agenttiveli.

Elokuvat

Grimsby.

Ohjaus: Louis Leterrier.

Kinopalatsi 1, 5 ja 7.

K16, 1h 22min.

HHHH

Brittikoomikko Sacha Baron Cohenin (Borat, Brüno) tähdittämistä ja kirjoittamista elokuvista löytyy vielä räävitöntä huumoria, jota poliittisessa korrektiudessa kylpevistä nykykomedioista on välillä vaikea löytää.

Miehen uusimmassakin elokuvassa vitsiä väännetään niin liikalihavuudesta, eläimiin sekaantumisesta kuin aidsistakin.

Cohen itse esittää elokuvassa perusbrittiläistä Norman ”Nobby” Grimsbya. Päähenkilö kohtaa uudestaan 28 vuotta kadoksissa olleen veljensä, joka sattuu olemaan MI6:n salainen agentti. Yhdessä he joutuvat seikkailuun, jossa veljesten on pelastettava itsensä lisäksi myös koko maailma.

Grimsby on jälleen yksi Cohenille tyypillisistä hahmoista. Tilanteentajuton tollo kyllä pärjää omalla maaperällään, mutta aiheuttaa tuhoa heti, kun joutuu pilttuunsa ulkopuolelle.

Grimsby on elokuva, joka sekä pilkkaa että ylistää yksinkertaisista nautinnoista ja halvoista huveista pitäviä tavallisia ihmisiä, joita jotkut myös pohjasakaksi kutsuvat. He saattavat olla ideologisesti köyhiä, mutta ainakaan he eivät aloita sotia ja konflikteja, kuten niin sanotut sivistyneet ihmiset.

Parasta Grimsbyssä on kuitenkin se, että tekijät eivät missään vaiheessa pyytele anteeksi. Röyhkeän koomiset tilanteet viedään ronskisti aina loppuun asti, ja monesti vielä siitäkin yli. Erityisesti Afrikan Savannilla tapahtuva kohtaus elefanttien kanssa jää elokuvahistoriaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Henri Waltter Rehnström