Kulttuuri

Solju tuo terveiset pohjoisesta UMK:hon

Solju Uuden Musiikin Kilpailun lehdistötilaisuudessa Helsingissä 13. tammikuuta 2015. Lehtikuva/ Markku Ulander
Solju Uuden Musiikin Kilpailun lehdistötilaisuudessa Helsingissä 13. tammikuuta 2015. Lehtikuva/ Markku Ulander

Suomen euroviisuedustajan valinta on parhaillaan käynnissä Helsingin Pasilassa, jossa mitellään Uuden Musiikin Kilpailua.

Yhtenä ennakkosuosikkina kisaan lähtee joikua ja popmusiikkia yhdistävä duo Solju, joka koostuu Ulla Pirttijärvi-Länsmanista ja Hilda Länsmanista. Molemmat esiintyvät kisassa pelkillä etunimillään. Parivaljakko on arkielämässä äiti ja tytär. He kiittelevät Uuden Musiikin Kilpailua hienoksi kokemukseksi.

– Kyllä me olemme olleet tosi iloisia. On ollut tosi mukavaa nähdä tämä koko homma, miten se toimii ja tutustua näihin kanssamuusikoihin, Ulla Pirttijärvi-Länsman kertoo.

Duo kuvaa kilpailua myös opettavaiseksi kokemukseksi, joka on kartuttanut kokemusta tv-esiintymisistä ja korvanapeista. Myös showtaidot ja koreografia ovat petraantuneet etenkin Hilda-tyttärellä. Äiti Ulla on pitkän linjan joikuartisti, joka aloitti musiikkiuransa jo 1990-luvulla. Hän on kertonut joikun olevan hänelle jo osa persoonallisuutta ja elämäntapaa.

Jos illan kisassa heltiäisi ykkössija ja menolippu Wieniin, saattaisi parivaljakon esitykseen tulla muutoksia. Ulla Pirttijärvi-Länsmanin mukaan esimerkiksi se vaikuttaa, millainen lava on ja mitä siellä on mahdollista tehdä.

– Minä haluaisin ehkä laulaa vähän saameksi, Hilda Länsman aprikoi.

TS–STT