Kulttuuri

Asenteellinen rakkaustarina

Vanhan taikurin Stanleyn (Colin Firth) ja nuoren selvännäkijän Sophien (Emma Stone) sydämet alkavat sulaa toisilleen ammatillisista erimielisyyksistä huolimatta.
Vanhan taikurin Stanleyn (Colin Firth) ja nuoren selvännäkijän Sophien (Emma Stone) sydämet alkavat sulaa toisilleen ammatillisista erimielisyyksistä huolimatta.


★HHHH

Magic in the Moonlight. Ohjaaja Woody Allen. S, 1 h 37 min. Kinopalatsi 6.

Woody Allen on siinä mielessä onnekas elokuvaohjaaja, että hänelle on siunaantunut mahdollisuus tehdä vähintään yksi elokuva vuodessa. Nopeassa tuotantotahdissa on kuitenkin ongelmansa. Aiheet eivät aina ehdi muhia rauhassa, ja kankaalle päätyy toisinaan puolikuntoisia ideoita, niin kuin nyt tämä Allenin uusin.

Magic in the Moonlight on tavanomainen allenmainen ihmissuhdekomedia. Näennäisesti tapahtumaton elokuva kulkee jatsahtavan musiikin ja nokkelan sanailun avulla eteenpäin. Toimivan ulkokuoren alta paljastuu kuitenkin ontto, sisällöltään jokseenkin asenteellinen rakkaustarina.

Tapahtumat sijoittuvat 1920-luvun Eurooppaan, lähinnä Ranskan Rivieralle. Colin Firth esittää kuuluisaa taikuria, joka kutsutaan rikkaan amerikkalaisen seurapiiriperheen luokse. Hänen tehtävänään olisi paljastaa perhettä kiusaava nuori selvänäkijänainen (Emma Stone) huijariksi. Toraisan alun jälkeen maagikkokaksikko alkaa tuntea vetoa toisiaan kohtaan.

Elokuva tuntuu käyttävän yli puolitoista tuntia vain sen todistelemiseen, että keski-ikäinen, elämää kokenut ja sen kolhuista selvinnyt mies on juuri oikea vaihtoehto elämästä ja maailmasta vielä vähän tietävälle nuorelle naiselle. Koko asetelma haiskahtaa himpun verran perverssiltä.