Ajassa

Navetasta nasahtaa

Jussi Säteri (vas.) viimeistelee Mannin navetan vintillä Navettarokin maalauksia. – Ei voisi parempia tälle festarille enää saada, tuumii Mia-Mari Ljungqvist. Kimi Leponenkin on pyörinyt navetalla auttamassa rakennusmiehiä. Etualalla Anne Moisander.
Jussi Säteri (vas.) viimeistelee Mannin navetan vintillä Navettarokin maalauksia. – Ei voisi parempia tälle festarille enää saada, tuumii Mia-Mari Ljungqvist. Kimi Leponenkin on pyörinyt navetalla auttamassa rakennusmiehiä. Etualalla Anne Moisander.

Jos kerran halutaan saada jotain eloa pieneen kuntaan ja järjestää sinne rocktapahtuma, ei mitään puolen päivän piknikkejä kannata harkitakaan. Heti vaan koko viikonlopun kestävä festari ja kunnolla artisteja paikalle.

Tulevan viikonlopun aikana Liedon aseman seudulla, Mannin navetassa nousee lavalle parikymmentä esiintyjää, joiden joukossa on niin paikallisia nuorisobändejä kuin kotimaisia huippuartistejakin. Kyseessä on ensimmäinen paikkakunnalla järjestettävä rocktapahtuma eli Navettarok.

Missäkö ne siellä vanhassa navetassa lavalle nousevat? Rakennuksen eteen on tehty viime viikkoina tyhjästä reilun sadan neliön kokoinen lava sekä miksauskoppi. Saman tien pistettiin uusiksi navetan kattokin ja sisätiloihin raivattiin oleskelutiloja sekä baari ja keittiö. Yleisöä varten on jo tasoitettu peltoa ja lisää tullaan niittämään.

Toistakymmentä rakennusmiestä – muun muassa festareilla esiintyvän Gangster Of Loven jäseniä – on painanut navetalla hiki hatussa monta päivää.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ai naisten
järjestämä festari?

– Okei, myönnetään. Ensin piti tehdä sellainen pienimuotoinen kesätapahtuma, mutta homma lähti vähän käsistä, selittää tapahtumasta vastaava rautainen naiskaksikko Anne Moisander ja Mia-Mari Ljungqvist. Moisander on Liedon elävöittämiseksi perustetun Rokmanni-yhdistyksen puheenjohtaja ja Ljungqvist Band Age -yrityksen toimitusjohtaja.

Festarin lähtöajatuksena oli saada Liedon asemaseutuun eloa ja tarjota monipuolinen musiikkifestari nuorille. Ei siis örvellystä vaan meininkiä, joka saisi navetalle vaikka koko perheen.

Ai naisten järjestämä festari? Tätä Moisander ja Ljungqvist saivat kuulla muutamaankin kertaan tapahtumaa suunnitellessaan.

– Me päätettiin, että hitto, me jos ketä ollaan tarpeeksi hulluja tällaisen tapahtuman järjestämiseen!

Artistit ovat olleet innoissaan hieman erilaisissa puitteissa järjestettävästä festarista. Lauantaina navetan lavalla esiintyvät muun muassa Kaikukasti, 51 Koodia, Thunderstone sekä Kalle Ahola bändeineen. Sunnuntaina kuullaan esimerkiksi HannaPakarista, Poisonblackia, Kilpeä ja Peer Güntiä.

– Maukka Perusjätkäkin lupautui oitis juontamaan, Anne Moisander kertoo.

Moisander on iloinen etenkin siitä, että alueen nuoret bändit saavat mahdollisuuden soittaa tunnettujen artistien kanssa.

Tapahtumalle
ehdottomasti jatkoa

Navetta-alueelle tulee myös myyntikojuja, anniskelualue ja iso backstage artisteille. Ja koska maalaismaisemissa ollaan, saapuu Liedon Omakotiyhdistys kuin tilauksesta soppatykkeineen tarjoamaan asianmukaista festariruokaa.

– Karkkia ja pehmistäkin on nyt sitten tarjolla, Mia-Mari Ljungqvist kertoo vastattuaan tasaista tahtia pirisevään kännykkäänsä.

Rakennus-, järjestys- ja sähkömiehet ja muut talkoolaiset mukaan lukien Navettarokin ympärillä on työskennellyt noin sata vapaaehtoista. Ja jokaisen sukulaisia, tuttavia sekä luonnollisesti lapsityövoimaa on käytetty armotta hyväksi.

– Eihän me oltaisi millään saatu tällaistä aikaiseksi ilman talkoovoimia. Onneksi sponsoreitakin on mukana ihan kivasti, Anne Moisander kertoo.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Mannin navetalla tehty työ ei jää vain yhden kesän ihmeeksi. Kunnostetuille tiloille ja lavalle on tarkoitus saada jatkossa monipuolista käyttöä.

– Esiintymislavahan on kuin tehty esimerkiksi kesäteatteria varten, Moisander miettii.

Entäpä Navettarokin yleisötavoite?

– Paljon! Nyt kun kerrankin jotain järjestetään, on hyvä tilaisuus äänestää jaloillaan ja tulla paikan päälle, naiset vetoavat.

Navettarok Liedon asemalla 25.–26. heinäkuuta. Alueelle on bussikuljetus Puutorilta Turusta. Lisätietoja www.navettarock.com.

– Kohta tällä lavalla rokataan, Anne Moisander (edessä) ja Mia-Mari Ljungqvist kertovat. Minttu Laakkonenkin on ollut auttamassa työmaalla.
– Kohta tällä lavalla rokataan, Anne Moisander (edessä) ja Mia-Mari Ljungqvist kertovat. Minttu Laakkonenkin on ollut auttamassa työmaalla.