Musiikkitalo

Taidetta kattopuutarhaan ja Kulttuuriaukiolle – Turun musiikkitalo Fuugan ulkotaiteen suunnittelija on valittu

ANTTI VIITALA
Fuugan ulkotaiteen suunnittelijaksi valittiin Tommi Grönlundin ja Petteri Nisusen muodostama työryhmä.
Fuugan ulkotaiteen suunnittelijaksi valittiin Tommi Grönlundin ja Petteri Nisusen muodostama työryhmä.

Tommi Grönlund ja Petteri Nisunen on valittu Turun musiikkitalo Fuugan ulkotaiteen suunnittelijoiksi. Kansainvälisesti tunnetut taiteilijat ovat työskennelleet yhdessä jo vuosikymmeniä, ja he toteuttavat kokonaisuuden työryhmänä.

Grönlund (s. 1967) ja Nisunen (s. 1962) ovat taustaltaan arkkitehteja, joiden taiteellinen tuotanto koostuu tekniikkaa, tiedettä ja taidetta yhdistelevistä installaatioista. Ensimmäisen näyttelynsä he pitivät Titanik-galleriassa vuonna 1993. Grönlund-Nisusen julkisia teoksia on muun muassa Helsingin Uudessa lastensairaalassa ja Keilaniemen metroasemalla.

Musiikkitalo Fuugan ulkotiloissa taide yhdistyy vihersuunnitteluun. Taide sijoittuu viheralueelle, joka muodostuu neljästä osasta: Kulttuuriaukiosta, yläterassista rakennuksen koillispuolella, Aurajoelle avautuvasta näköalaterassista ja kattopuutarhasta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Musiikkitalon taidetyöryhmä vakuuttui Grönlundin ja Nisusen aiemmasta tuotannosta sekä kyvystä kytkeä julkisten teosten ympäristö osaksi taiteellista kokonaisuutta. Tekniikasta ammentava taide voi parhaimmillaan luoda rakennuksen ympäristöön yllättävän ja moniaistisen esteettisen kokonaisuuden, valintaperusteluissa todetaan.

Työryhmä Grönlund-Nisunen tulee työskentelemään yhteistyössä arkkitehdin ja pihasuunnittelijan kanssa. Tavoitteena on muodostaa vihertaiteeseen tai ympäristötaiteeseen pohjautuva kokonaisuus, jossa istutukset ja taide yhdistävät neljä viheraluetta yhdeksi taiteelliseksi kokonaisuudeksi.

Musiikkitalo Fuugan viheralueille etsittiin taidetta avoimen portfoliohaun kautta 1.3.–16.4. Mukaan hakuun ilmoittautui yhteensä 26 taiteilijaa ja taiteilijaryhmää eri puolilta Suomea.

Ulkotilojen taidekokonaisuuden on määrä valmistua loppuvuonna 2025.