Podcastit

Satu Rämön kotikylään ilmestyi oikea poliisi nimeltä Hildur – kuuntele, mitä kaikkea kirjailijalle voi sattua TS Kirja -klubin podcastissa

Anneli Kanto (vas.) ja Satu Rämö vierailevat suositulla TS Kirja -klubilla ensimmäistä kertaa.
Anneli Kanto (vas.) ja Satu Rämö vierailevat suositulla TS Kirja -klubilla ensimmäistä kertaa.

Kirjat ja dekkarit ovat täynnä uskomattomia sattumuksia ja tapahtumia, mutta niin on välillä myös itse kirjailijan elämä.

Supersuositun Hildur-sarjan kirjoittaja Satu Rämö kertoo, miten hän oli juuri saanut Hildur-kirjan kannen painovalmiiksi, kun kirjailijan kotikylään Islantiin tuli uusi poliisi. Tämä ihan oikea poliisi oli myös nimeltään Hildur. Rämö pelästyi, että kaikki ajattelevat, että kirja on kirjoitettu tästä oikeasta poliisista.

Kummallisia sattumuksia on tapahtunut myös toiselle suosikkikirjailijalle Anneli Kannolle.

Kirjabloggari Tuija Takala oli käynyt Hattulan kirkossa ja kirjoitti sen jälkeen Facebookiin, että kirkon maalauksista pitäisi jonkun kirjoittaa romaani. Takala kertoi miettineensä, kuka olisi oikea henkilö tähän ja päätyneensä nimeen Anneli Kanto.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kirjailija Anneli Kanto kertoi tarinan torstaina TS Kirja -klubilla. Tarina jatkuu näin:

– Facebook-päivityksen jälkeen saatoin lähettää Tuijalle viestin, että olen juuri saanut kirjan ensimmäisen version valmiiksi, kertoi Kanto klubilla.

Maalaukset ovat pääroolissa Kannon kirjassa Rottien pyhimys.

Anneli Kanto on tamperelainen kirjailija, jonka uusi romaani Haihtuneet aloittaa psykologisen Näkijä-dekkaritrilogian. Teos on pakollista luettavaa esimerkiksi Agatha Christien kirjojen ystäville.

Satu Rämö on suomalais-islantilainen kirjailija ja ekonomi, jonka esikoisdekkari Hildur oli viime vuoden myydyin suomalainen kirja. Uusi Rosa & Björk jatkaa Hildur-sarjaa.

Kirjailijat vierailivat torstaina 11.5. TS Kirja -klubilla. Heitä haastattelivat tuttuun tapaan Turun Sanomien kulttuurin ja lukemiston päällikkö Tuomo Karhu ja kirjailija, opettaja Niina Repo Turun yliopistosta.

Kuuntele torstain 11.5. klubi podcastina.

Osallistu

TS Kirja -klubi

Kerran kuukaudessa Turun kaupunginteatterissa.

Voit saapua kuuntelemaan keskustelua paikan päälle. Sisäänpääsy on ilmainen.

Seuraava klubi on syksyllä torstaina 28. syyskuuta klo 17-. Aiheena kirjamessut, vieraina Hgin ja Turun kirjamessujen vetäjät Ville Blåfield ja Vilja-Tuulia Huotarinen.

Voit katsoa viimeisimmän klubin myös videotallenteena.

Kuuntele tästä aikaisemmat klubikeskustelut podcastina.