Toimittaja suosittelee

Näe nämä näyttelyt viikonloppuna: Turboahdetut magnoliat, tulevaisuuden lupaukset ja taivastelijan maisemat

PINK TWINS
Stillkuva Pink Twinsin teoksesta The Transient, 2022, joka on toteutettu algoritmien avulla, täysin animoituna.
Stillkuva Pink Twinsin teoksesta The Transient, 2022, joka on toteutettu algoritmien avulla, täysin animoituna.

Pink Twins eli helsinkiläiset veljekset Juha Vehviläinen (s. 1978) ja Vesa Vehviläinen (s. 1974) ovat tehneet taidetta yhdessä yli 25 vuotta. Uusi, hengästyttävän uhkea videoteos herättää samanaikaisesti epämukavuutta ja halun tanssia. Magnoliat ja neidonhiuspuut kasvavat, kloonautuvat ja kukkivat elektronisen musiikin tahdissa kuin pakkomielteisen paratiisin koneet, loputtomasti. Valkokankaalle puhkeaa tuhansia kukkia, joiden hehkussa voi miettiä tekoälyn ja muokatun maiseman outoa lumoa.

Pink Twins: The Transient. Turun taidemuseon Pimiö (Aurakatu 26) 21.5. asti. Ti–pe 11–19, la–su 11–17.

Turun AMK:n taidekatemiasta valmistuvien kuvataiteilijoiden näyttely on yksi kevään kohokohdista. 23 taiteilijan teoksissa suuria ihmisyyden kysymyksiä käsitellään oivaltavin tekniikoin ja materiaalein, jotka ulottuvat öljy- ja akryyliväreistä puuhun, kierrätystavaraan ja sieniin. Toiveikkuus ja (paikoin musta) huumori voittavat huolen. Näkemyksellinen näyttely levittäytyy Taidehalliin ja Taiteen taloon – jälkimmäiseen viimeistä viikonloppua.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

NYTT 2023. Turun taidehalli (Vanha Suurtori 5) 23.4. asti. Ke–pe 12–18, la–su 12–16. Taiteen talo (Nunnankatu 4) 2.4. asti. Pe–la 12–18, su klo 12–16.

Turkulainen Kristina Isaksson (s. 1957) on tunteen ja muistojen maalari, jonka teokset syntyvät ekspressiivisesti, selkäytimestä. Puoliabstraktit maisemamaalaukset perustuvat luonnossa liikkuvan, valokuvaavan ja luonnostelevan taiteilijan havaintoihin. Diagonaaliviivastot ja valumat piirtyvät tunnistettavina kuin signeeraus, ja maitoisen taivaan alta voi löytää kaikki vuodenajat.

Kristina Isaksson: Katoavaa. Auran galleria (Yliopistonkatu 7) 4.4. asti. Ti–pe 11–17, la 11–14, su 13–16.