Elokuvat

Levoton Tuhkimo kertoo Dingon tarinan – elokuvan kuvaukset alkavat Porissa syyskuussa

LEHTIKUVA/ARI OJALA
Dingo Helsinki TV:llä juhlimassa Music Boxin Suomi  specialia 1. maaliskuuta 1985. Takarivissä vasemmalta rumpali Juha (Quuppa, Keijo Q) Seittonen, laulaja Pertti Nieminen alias Nipa Neumann ja basisti Pertti (Pepe) Laaksonen. Edessä vasemmalta kitaristi Jouni (Jonttu) Virta ja kosketinsoittaja Veli-Pekka (Pete) Nuotio.
Dingo Helsinki TV:llä juhlimassa Music Boxin Suomi specialia 1. maaliskuuta 1985. Takarivissä vasemmalta rumpali Juha (Quuppa, Keijo Q) Seittonen, laulaja Pertti Nieminen alias Nipa Neumann ja basisti Pertti (Pepe) Laaksonen. Edessä vasemmalta kitaristi Jouni (Jonttu) Virta ja kosketinsoittaja Veli-Pekka (Pete) Nuotio.

Aikansa ilmiöksi nousseesta porilaisyhtye Dingosta tehdään elokuva. Kuvaukset alkavat Porissa syyskuussa, ja valkokankaille Levoton Tuhkimo saapuu ensi vuonna.

Elokuva keskittyy yhtyeen räjähdysmäiseen läpimurtoon, suosion vuosiin mutta myös äkilliseen tuhoon bändin laulajan, keulakuva Nipa Neumannin silmin.

Tarinassa avataan Neumannin henkilökohtaista elämää Dingomanian keskellä. Elokuva käsittelee myös Neumannin isäsuhdetta ja sitä kautta sukupolvien välistä ketjua sekä hyväksynnän ja hylkäämisen teemoja.

Elokuvan ohjaa Mari Rantasila, käsikirjoittaa Hanna Leivonniemi, tuottavat Yellow Film & TV:lle Marko Talli ja Anni Pänkäälä. Esitysoikeudet elokuvaan on hankkinut Yle. Elokuvan näyttelijävalinnat julkistetaan myöhemmin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Teinihysterian synnyttänyt Dingo teki lukuisia jättihittejä: Levoton Tuhkimo, Sinä ja minä, Nahkatakkinen tyttö, Autiotalo. Lisäksi yhtye keikkaili ympäri Suomea loppuunmyydyillä areenoilla ja keikkapaikoilla. Viisikko ehti nauttia suosiostaan vain muutaman vuoden ennen kuin hajosi, mutta jätti ikuisen jäljen suomalaiseen populäärikulttuuriin.

– Dingon tarina ansaitsee tulla kerrotuksi tällä tavoin paitsi yhtyeen faneille myös jälkipolville. Biisit soivat edelleen niin radioissa, tanssilattioilla, cover-yhtyeiden keikoilla kuin karaokessa. Odotan innolla näkeväni lopputuloksen valkokankaalla. Tämä on itselleni henkilökohtaisesti tärkeä projekti, matka menneisyyteen ja paluu tulevaisuuteen, Nipa Neumann kommentoi tiedotteessa.

Dingo on julkaissut kuusi studioalbumia ja vastaanottanut kuusi kulta- ja kolme platinalevyä sekä tuplaplatinan. Yhtyeen levyjä on myyty yhteensä yli 500000 kappaletta.