Kulttuuri

Hirvensalon nuoria kutsutaan teatterin pariin

Hirvensalon, Satavan ja Kakskerran saarten nuorille on perusteilla oma harrastajateatteri. Hirvensalon nuorisoteatterin perustava kokous pidetään tiistaina, ja ensimmäinen näytelmä on tarkoitus saada ensi-iltaan marras-joulukuun vaihteessa.

Teatterin taiteellisena johtajana aloittaa Minna-Stiina Saaristo-Vellinki, joka on johtanut kymmenen vuotta Kaarinan nuorisoteatteria (KaNuTe). Hän aikoo rakentaa uutta teatteria pitkälti samoin periaattein kuin KaNuTea.

– KaNuTe on toiminut hyvin, siellä on hyvä henki ja osaavia, aktiivisia ja motivoituneita teatterintekijöitä. Miksi pyörä pitäisi keksiä uudelleen?

Hirvensalossa kuten Kaarinassakin kantavana ajatuksena on nuorten aktiivinen mukana olo kaikessa päätöksenteossa.

– Sen vastapainona ovat selkeät rajat eli suomeksi: tiukka kuri. Se ottaa nuoria välillä päähän, mutta selkeissä rajoissa on turvallista toimia, Saaristo-Vellinki tietää.

Ohjelmistossa kantava ajatus on nuorilta nuorille, ja Kaarinan tapaan myös Hirvensalossa on tarkoitus panostaa koulutukseen.

Nuorisoteatteri perustetaan Hirvensaloseuran alajaostoksi, ja siihen kutsutaan aluksi yläkouluikäisiä ja sitä vanhempia nuoria. Myöhemmin tarkoitus on perustaa myös lapsijaosto.

TS