Kulttuuri

Turku lautasella 2 -kirja palkittiin Suomen parhaana

Turku lautasella 2 -kirja on Heli Niemisen (vas.), Mikael Rydenfeltin ja Kati Kivelän kädenjälkeä.
Turku lautasella 2 -kirja on Heli Niemisen (vas.), Mikael Rydenfeltin ja Kati Kivelän kädenjälkeä.

Turun Sanomien tuottama ruokakirja Turku lautasella 2 on valittu Suomen parhaaksi ruokakirjaksi kahdessa kategoriassa.

Kirja palkittiin Suomen parhaana sarjoissa Best Local Cuisine Book (paras paikallinen ruokakirja) sekä Best Cookbook Photography (paras ruokakirjan valokuvaus). Palkinnot myönsi Gourmand World Cookbooks Awards 2013 -keittokirjakilpailu. Kilpailuun voivat osallistua kunakin vuonna julkaistut keittokirjat ympäri maailman.

– Olemme koko työryhmän kanssa todella onnellisia tästä mahtavasta huomionosoituksesta. Tämä on hieno asia koko turkulaiselle ruokakulttuurille, kirjan kirjoittaja, toimittaja Heli Nieminen kertoo.

Tänä syksynä ilmestynyt Turku lautasella 2 -kirja esittelee turkulaista ruokakulttuuria kymmenen eri paikan kautta. Kaikki kirjan tekijät ovat Turun Sanomista. Kirjan ulkoasusta vastaa ad Kati Kivelä ja palkitut kuvat on ottanut valokuvaaja Mikael Rydenfelt. Kirjan historiaosuuksista vastaa toimittaja Eva Latvakangas ja kirjan tuottaja on Turun Sanomien päätoimittaja Riitta Monto.

Jokaisen maan parhaina palkitut kirjat kilpailevat toisiaan vastaan maailman parhaiden keittokirjojen titteleistä, ja Turku lautasella 2 on mukana kisaamassa omissa kategorioissaan. Voittajat julkistetaan Gourmand World Cookbooks Awards -gaalassa Kiinassa toukokuussa 2014.

TS

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.