Turku lautasella 2 -kirja palkittiin Suomen parhaana
Turun Sanomien tuottama ruokakirja Turku lautasella 2 on valittu Suomen parhaaksi ruokakirjaksi kahdessa kategoriassa.
Kirja palkittiin Suomen parhaana sarjoissa Best Local Cuisine Book (paras paikallinen ruokakirja) sekä Best Cookbook Photography (paras ruokakirjan valokuvaus). Palkinnot myönsi Gourmand World Cookbooks Awards 2013 -keittokirjakilpailu. Kilpailuun voivat osallistua kunakin vuonna julkaistut keittokirjat ympäri maailman.
– Olemme koko työryhmän kanssa todella onnellisia tästä mahtavasta huomionosoituksesta. Tämä on hieno asia koko turkulaiselle ruokakulttuurille, kirjan kirjoittaja, toimittaja Heli Nieminen kertoo.
Tänä syksynä ilmestynyt Turku lautasella 2 -kirja esittelee turkulaista ruokakulttuuria kymmenen eri paikan kautta. Kaikki kirjan tekijät ovat Turun Sanomista. Kirjan ulkoasusta vastaa ad Kati Kivelä ja palkitut kuvat on ottanut valokuvaaja Mikael Rydenfelt. Kirjan historiaosuuksista vastaa toimittaja Eva Latvakangas ja kirjan tuottaja on Turun Sanomien päätoimittaja Riitta Monto.
Jokaisen maan parhaina palkitut kirjat kilpailevat toisiaan vastaan maailman parhaiden keittokirjojen titteleistä, ja Turku lautasella 2 on mukana kisaamassa omissa kategorioissaan. Voittajat julkistetaan Gourmand World Cookbooks Awards -gaalassa Kiinassa toukokuussa 2014.
TS