Kulttuuri

Lontoon tangoa jälleen Sysmän Suvisoitossa

Lontoolainen ZUM! vieraili pari vuotta sitten ensimmäistä kertaa Sysmän Suvisoitossa ja hurmasi. Maaseutufestivaalin yleisö oli niin haltioissaan tuoreesta näkökulmasta tangoon ja Piazzolaan, että ZUM! houkuteltiin tänä vuonna uudelleen Sysmään.

Argentiinalainen Astor Piazzolla oli yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista tangosäveltäjistä, joka uudisti myös koko musiikinlajia.

Toinen Suvisoiton kansainvälisesti tunnettu esiintyjä on Euroopan ja muun maailman kamarimusiikkifestivaaleilla paljon esiintynyt brittisellisti Robert Cohen. Kotimaisia kärkirivin taitelijoita ovat viulisti ja kapellimestari Sakari Oramo, sopraano Anu Komsi ja jazzmuusikko ja saksofonisti Jukka Perko.

Sysmän Suvisoiton konserttipaikat Virtaan Vanha-Kartano ja Virtaan Kartano sijaitsevat kulttuurihistoriallisesti merkittävässä Tainionvirran ja Virtaankosken maisemassa.

Päijänteen rannoilla vietettävän Suvisoiton ohjelman on suunnitellut taiteellinen johtaja, viulisti Minna Pensola. Tänään alkanut Suvisoitto päättyy ensi viikon lauantaina.