Rytmikästä jongleerausta

Kai Kuutamo ja Aimo Annos hulluttelevat spektaakkelissaan.
Kai Kuutamo ja Aimo Annos hulluttelevat spektaakkelissaan.

Sirkus- ja musiikkispektaakkeli Kai Kuutamo ja Aimo Annos. Esitys Seikkailupuiston Helmiteltassa 4.8.

Seikkailupuiston helmiteltan lavalle on tuotu erilaisia soittimia. Eturivissä istuvat lapset odottavat kärsimättöminä esityksen alkua. Sitten verhojen välissä näkyy liikettä. Joku hyppii pogokepillä. Vilahtiko tuolla myös keppihevonen? Yleisö on innoissaan.

Sirkus- ja musiikkispektaakkeli Kai Kuutamo ja Aimo Annos tuo lavalle taidokasta jongleerausta elävän musiikin tahtiin. Sanaton, katuteatterihenkinen esitys on mukavasti kotikutoisen oloinen ja siloittelematon. Performatiivisena ja helposti lähestyttävänä se sopii hyvin osaksi Future Circus -festivaalin ohjelmaa.

Puolen tunnin ilottelu pitää katsojien mielenkiinnon yllä, sillä koko ajan tapahtuu jotakin. Pallot pyörivät ja lentävät ilmaan. Sitten on keilojen vuoro. Mukaan mahtuu myös imukuppi ja diabolo. Aimo Annos päristää rumpuja ja paukuttaa bassoa. Kaikkia erikoisimpia soittimia en osaa edes nimetä.

Jonglööri Kai Kuutamo (Kaj-Mikael Schütt) ja muusikko Aimo Annos (Arttu Aarnio) ovat osanneet kohdistaa esityksensä hienosti lapsille. Aikuiset viihtyvät siinä sivussa. Alun rumpupauke tosin saattaa vähän säikyttää, mutta onneksi säikähdys unohtuu ja muuttuu riemuksi viimeistään villin keppihevosratsastuksen aikana.

Molemmat lavahahmot toimivat hyvin. Aimo Annoksen hupaisa ilveily on omaa luokkaansa ja Kai Kuutamon letkeä tapa jongleerata ihastuttaa kerta toisensa jälkeen. Kivaa itseironiaakin esityksestä löytyy – ihan nimestä lähtien.

Kuten sirkuksessa yleensä, kaikki ei mene aina millilleen. Kriittisemmän katsojan kannattaa ottaa mallia eturivin lapsiyleisöstä. Kun pallo putoaa ja vierii penkkien alle, eturiviä naurattaa. Heille se on osa esitystä. Myös grande finale on lasten mieleen. Lavalle pääsee riehumaan pallomeren keskelle rokkimusan tahdissa. Kai Kuutamo ampuu ilmaan konfettia ja innokkaimmat keräävät itselleen kimaltelevan muiston.

FRIDA GUSTAFSSON