Kulttuuri

Ilmiö luottaa edelleen kotikutoisuuteen

Tuomas Sara (vas.) ja Mikko Levón ovat tyytyväisiä siihen, että Ilmiö on säilyttänyt persoonallisen otteensa.
Tuomas Sara (vas.) ja Mikko Levón ovat tyytyväisiä siihen, että Ilmiö on säilyttänyt persoonallisen otteensa.

Turun festivaalikesä kukoistaa. Omaleimainen Ilmiö-festivaali järjestetään tulevana lauantaina idyllisellä Uittamon paviljongilla jo viidettä kertaa.

Ilmiön puuhamiehet ja alusta asti mukana olleet tuottaja Tuomas Sara ja artistibuukkaaja Mikko Levón pohtivat, miten Ilmiö kehittynyt ja muuttunut viiden vuoden aikana. Tee se itse -asenteella aloitettu tapahtuma on tekijöidensä mukaan muuttunut ehkä ammattitaitoisemmaksi ja järjestelyt organisoidummaksi, mutta sama kotikutoisuuden tunne on edelleen mukana.

– Tässä on pystynyt olemaan todella mukavasti kokeellinen kaiken kanssa. Liika turvallisuus artistien kanssa ei ole kiinnostanut, eikä tällä rahaa kyllä tehdäkään, Levón toteaa.

Ilmiön perustajaporukka järjesti jo aiemmin klubikeikkoja ja pienempiä festivaaleja Turussa. Suurin osa alkuperäisistä perustajista on edelleen mukana. Tekijät halusivat luoda omannäköisensä tapahtuman, sellaisen, jossa itsekin viihtyisivät. Sitoutunut tekijäporukka, kiinnostavat artistit ja loistava yleisö ovat hyvä yhdistelmä.

– Ainoa järjestyshäiriö, jonka muistan, on rikkoutunut lasituoppi vuonna 2011, ja sekin taisi olla vahinko, Levón hymähtää.

LUE LISÄÄ KESKIVIIKON TURUN SANOMISTA