Kulttuuri

Matila Röhr -yhtiö kokonaan suomalaisomistukseen

MRP Matila Röhr Productions on siirtynyt kokonaan suomalaiseen omistukseen. Elokuvatuottaja Marko Röhr on noussut yhtiön pääomistajaksi kaupalla, jossa Egmont Holdingin omistamat osakkeet ovat siirtyneet hänelle.

MRP:n osakkaana entisellä osuudella sekä tuottajana jatkaa Ilkka Matila.

Yhtiön nykyinen nimi Matila Röhr Nordisk Oy vaihtuu takaisin alkuperäiseksi, joka on MRP Matila Röhr Productions Oy. Tätä nimeä on käytetty viime vuodet pitkien elokuvien brändinimenä.

Marko Röhr kertoo olevansa erittäin tyytyväinen järjestelyyn, samoin kuin kymmenvuotiseen levitysyhteistyöhön Egmontin omistaman Nordisk

Filmin kanssa.

– Tulemme tuotannossamme keskittymään kotimaisten pitkien elokuvien tuottamiseen, kansainvälisiin yhteistuotantoihin sekä luonto- ja

ympäristöaiheisiin dokumenttielokuviin. Keskitymme siis vahvuusalueisiimme – kotimaisista menestyselokuvista MRP tunnetaan jo yli kahdenkymmenen vuoden ajalta, Röhr kertoo tiedotteessa.

Elokuvateattereiden ohjelmistossa jatkaa edelleen kaksi MRP:n viime talvena ensi-iltansa saanutta elokuvaa. Rölli ja kultainen avain on ylittänyt jo 200 000 katsojan rajan ja luontoelokuva Metsän tarina on noussut kaikkien aikojen katsotuimmaksi kotimaiseksi dokumenttielokuvaksi. Sen on nähnyt jo lähes 76 000 katsojaa.

Seuraavan yhtiön elokuvan tuottaa Ilkka Matila. Miika Nousiaisen romaaniin perustuvan Vadelmavenepakolainen -elokuvan kuvaukset alkavat Suomessa ja Ruotsissa syyskuussa.

TS