Kulttuuri

Aurajoen puihin rakentuu yhteisötaideteos – kaipuuta käsittelevän teoksen tekoon voi osallistua vielä tänä viikonloppuna

KAIPUUN TYÖRYHMÄ
Teos huipentuu elokuussa performanssiin.
Teos huipentuu elokuussa performanssiin.

Taidekollektiivi Holz Kollektivin luoma yhteisö- ja ympäristötaideteos nimeltä KaiPuu alkaa rakentua Aurajoen rannan puihin. Tuomiokirkkosillan ja kirjastosillan välisiin vanhoihin puihin kiedotaan sinisellä suomalaisella villalangalla osallistujien kaipuun tarinoita.

Kollektiiviin kuuluvat taiteilijat Johanna Sinkkonen sekä Pia Bartsch. He ovat keränneet kaupunkilaisten tarinoita pitkin kesää, ensin nettisivujen, mainosten ja kirjeiden välityksellä, ja nyt työpajoissa. Kaipuun tarinansa jakamisesta kiinnostuneet voivat osallistua työpajoihin puiden luona päivittäin sunnuntaihin 12. heinäkuuta asti kello 15–19 välisenä aikana. Osallistua voi yksin, kaksin tai pienenä ryhmänä.

Työpajojen päättymisen myötä teos valmistuu sunnuntaina ja on esillä syyskuun loppuun asti.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Sinkkosen mukaan KaiPuu huipentuu elokuussa, kun paikan päällä toteutetaan performanssi nimeltä Sininen hetki. Performanssin tekee 16. elokuuta kello 21:30 tanssitaiteilija, koreografi ja esiintyjä Sandrina Lindgren sekä nukketeatteritaiteilija, ohjaaja ja esiintyjä Ishmael Falke.

Osallistuminen KaiPuu-teokseen sopii kaikenikäisille eikä vaadi aikaisempaa kokemusta. Sinkkonen ja Bartsch ovat keränneet kaipuun kokemuksia aiemmin esimerkiksi Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry:n asuinkoti Kotikunnaksesta. Bartschin mukaan Kotikunnaksessa kuullut tarinat ovat sydäntäsärkeviä.

– Kaikista eniten osallistujat ovat kaivanneet äitiä. Yksi Kotikunnaksen vanhuksista sanoi, että se on nyt vaan luonnonlaki, että kaipaa äitiä, Bartsch kertoo tiedotteessa.

KaiPuu on yksi Turun kaupungin ideakilpailussa palkituista ja toteutettavista hankkeista. Kokonaisuudessaan hankkeita on viisi, ja ne tulevat olemaan esillä eri puolilla kaupunkia 1.7.–30.9.2020. Muut valitut hankkeet ovat taidelautta, paratiisimainen palmuveistos, neljä vanhoja tangosävellyksiä soittavaa puupölkkyä sekä oleskelu- ja piknikryhmät.

Kilpailu toteutetaan Turun kaunistamisrahaston vuoden 2019 tuotoilla, ja sen järjestämiseen on varattu yhteensä 50 000 euroa.

Toteutettavat teokset valitsi kaunistamisrahaston koordinointiryhmä, johon kuuluvat infran kunnossapitopäällikkö Mari Helin, kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen, museopalvelujohtaja Olli Immonen, ympäristösuojelupäällikkö Olli-Pekka Mäki, apulaisintendentti Ville-Matti Rautjoki, toimialajohtaja Minna Sartes ja intendentti Maarit Talamo-Kemiläinen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lue lisää: Työryhmä rakensi taidelautan, joka seilaa Aurajokea syyskuuhun asti – esillä teatteria, valoja, musiikkia ja videota

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta

Huomio! Turun Sanomien keskustelupalstan säännöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa moderointia siten, että kommentit ehditään käsitellä nykyistä nopeammin. Uudistus ei vaikuta lehden mielipidesivun toimintaan. Tutustu uusiin käytäntöihin täällä.

Otsikko
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Tehdään yhdessä Turun Sanomien keskustelupalstasta paikka, jossa on mukava keskustella asiallisesti kiinnostavista aiheista.

Keskusteltavaksi avattavaista jutuista päättää Turun Sanomien toimitus. Kaikista jutuista ei voi keskustella. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea tai poistaa aiemmin avoinna olleen keskusteluketjun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme vahvasti oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Toisen ihmisen nimellä tai valheellisesti jonkun tahon edustajana esiintyminen on kiellettyä.

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja moderoidaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22 muun työn ohessa. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Verkkokeskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Viestien julkaisusta päättää toimitus oman harkintansa mukaan. Emme ehdi vastamaan yksittäisten kommenttien julkaisua tai julkaisematta jättämistä koskeviin tiedusteluihin.

Jos kommenttiketjuun on mielestäsi lipsahtanut sääntöjen vastainen tai muutoin epäasiallinen viesti, ilmoita asiattomasta viestistä keskustelussa. Toimitus päättää, onko ilmoitus aiheellinen.

Jos jutussa on virhe, kerro siitä suoraan toimitukselle, älä keskusteluketjussa. Saamme tiedon näin nopeammin ja voimme korjata virheen. Virheistä voit kertoa sähköpostitse osoitteeseen ts.verkkotoimitus@ts.fi.

Toimitus voi käyttää keskustelupalstalle tulleita viestejä esimerkiksi aihetta käsittelevän jatkojutun julkaisun yhteydessä.

Päivän aikana avautuneet keskustelut sulkeutuvat oletuksena klo 23. Toimitus voi avata paljon kommentteja keränneitä juttuja uudelleen keskusteltavaksi seuraavana päivänä.

Julkaistavaksi valittavien viestien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta. Älä yritä vaihtaa aihetta.
  • Älä kommentoi itse keskustelua tai toisten kommentteja. Muiden keskustelijoiden kirjoitustyyliä tai henkilöä käsitteleviä viestejä ei hyväksytä.
  • Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia, väkivaltaan tai muuhun laittomaan toimintaan yllyttäviä tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista.
  • Muista hyvät tavat, älä huuda, kiroile tai käytä epäkohteliaita nimityksiä. Älä ilakoi toisten vastoinkäymisillä tai pilkkaa ketään. Suhtaudu muihin keskustelijoihin kunnioittavasti. Ole kriittinen asiallisesti.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Älä jaa epämääräisiä huhuja tai perustelematonta mutuilua.
  • Viestisi kuuluu viedä keskustelua eteenpäin: Älä toista samaa asiaa, jonka joku muu on jo todennut. Älä jankuta tai kirjoita perustelemattomia negatiivisia heittoja.
  • Kirjoita napakasti, todella pitkä viesti saattaa jäädä julkaisematta.
  • Voit liittää kommenttiisi teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.​