Teemu Nikin lyhytelokuva All Inclusive valittiin Cannesin elokuvajuhlien kilpasarjaan

It's Alive Films
Ohjaajana paremmin tunnettu Lauri Maijala näyttelee Kalervoa Teemu Nikin lyhytelokuvassa All Inclusive.
Ohjaajana paremmin tunnettu Lauri Maijala näyttelee Kalervoa Teemu Nikin lyhytelokuvassa All Inclusive.

Teemu Nikin ohjaama lyhytelokuva All Inclusive on valittu kilpailemaan Kultainen Palmu -palkinnosta Cannesin 72. elokuvajuhlille. It's Alive Filmsin tuottama All Inclusive on seitsemäs suomalainen lyhytelokuva, joka on valittu Cannesin kilpailusarjaan.

– Cannes on It's Aliven festivaalihistorialle kuin kirsikka kakun päällä. Kyllä tästä on haaveiltu, ohjaaja Teemu Nikki myhäilee.

Nikki (s. 1975) sai ammattilaisuralleen lentävän lähdön kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla, kun nykyään jo kulttimaineessa oleva Kaveri (2007) valittiin maailman merkittävimmän lyhytelokuvafestivaalin Clermont-Ferrandin kansainväliseen kilpasarjaan sekä Sundance Film Festivalin viralliseen ohjelmistoon.

Kaverin lisäksi Nikin ja tuottaja-käsikirjoittaja Jani Pösön perustaman It’s Alive Filmsin komediallisista lyhytelokuvista kansainvälisesti menestyneimpiä on ollut miltei 80 elokuvafestivaalilla esitetty Fantasia (2016). Nikin lyhytelokuvista viimeisimpiin lukeutuva Siivooja (2018) nähtiin niin ikään Clermont-Ferrandin kansainvälisessä kilpasarjassa talvella 2019.

– Toivottavasti ollaan ensi vuonnakin Cannesissa meidän tulevalla pitkällä elokuvalla, tuottaja Jani Pösö haaveilee.

Tulevana kesänä It's Alive Films kuvaa neljännen pitkän elokuvansa NIMBY. Yhtiön aikaisemmat ja Teemu Nikin ohjaamat pitkät elokuvat ovat Armomurhaaja (2017), Lovemilla (2015) ja 3Simoa (2012).

All Inclusive kertoo Kalervosta, joka on ollut koko elämänsä huono pitämään puoliaan. Kun Annukka – nainen, joka rakastaa häntä – antaa Kalervolle lahjan, kaikki muuttuu.

Kuten monet aiemmat Nikin työt, All Inclusiven voi tulkita monella tavalla, mutta pohjimmiltaan se käsittelee valtaa, rakkautta ja muutosta. Jos voisit korjata elämäsi epäkohtia, kuinka pitkälle olisit valmis menemään?